Gå direkt till innehåll
BoKlok har Sveriges nöjdaste bostadskunder – för fjärde gången på sex år

Pressmeddelande -

BoKlok har Sveriges nöjdaste bostadskunder – för fjärde gången på sex år

BoKlok har återigen den stora äran att få första pris för nöjdast kunder i en årlig branschmätning för bostadsutvecklare. Det är fjärde gången på sex år som BoKlok når första plats. I år delas förstaplatsen med Besqab och PEAB.

Bakom förstaplaceringen ligger ett tydligt fokus på kundens upplevelse av köpprocessen, ett långsiktigt och metodiskt arbete inom BoKlok samt ett starkt engagemang bland BoKloks alla medarbetare.

Utmärkelsen, “Sveriges nöjdaste kunder”, avser 2021 och baseras på ett NKI (nöjd kund-index) till ett värde av 79, vilket är samma som föregående år och kan jämföras med årets branschsnitt på 75. Mätningen görs av Prognoscentret i samband med kunders inflyttning och ger insikter om kundens samlade upplevelse av BoKlok, vår bostadskvalitet och hur nöjd kunden är med sitt bostadsköp.

- Vi är ödmjuka och stolta över att vi nu, för fjärde gången, får förstapriset. För oss är det här en bekräftelse på att vi gör rätt och att vi lyckas skapa hem som många har råd med, utan att tumma på kvalitet och hållbarhet. Och det är tack vare alla mina engagerade kollegor i BoKlok Sverige som det här är möjligt. Nu jobbar vi vidare med kontinuerliga förbättringar så att vi fortsatt kan vara bäst i branschen, säger Emelie Ekelund, sälj- och marknadschef, BoKlok Sverige.

Utöver förstapriset för nöjdaste kunder har BoKlok även två bostadsområden på topp-tio-listan över “projekt med nöjdast kunder”: BoKlok Sälgen i Strömstad som kom på fjärde plats med NKI 87, samt BoKlok Fältsippan i Vagnhärad på sjunde plats med NKI 86.

BoKlok har tidigare fått första pris 2017, 2018 och 2020. År 2019 kom BoKlok på andraplats och vann då även kategorin “projekt med nöjdast kunder”. 2016 kom BoKlok på tredje plats.

Mer om branschmätningen NKI

Prognoscentret som utför NKI-mätningen är ett oberoende marknadsanalysföretag. Mer än 85 procent av alla nyproducerade bostadsrätter i Sverige ingår i undersökningen och priset delas ut i början av varje år. Undersökningen görs i samarbete med branschens aktörer och bygger på cirka 13 000 svar från köpare av nyproducerade bostäder och småhus under 2021 samt omfattar cirka 65 företag.

Branschmätningen följer allmän praxis och resultaten är jämförbara med NKI-värden från t.ex. Svenskt Kvalitetsindex. NKI är en sammanvägning av frågor som besvaras på en tio-gradig skala. Resultatet omräknas till ett index mellan 0 och 100. Värden mellan 65 och 75 innebär medelgod kundnöjdhet.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt närmre 13 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 2019 lanserades BoKlok också i Storbritannien.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll