Gå direkt till innehåll
Exempelbild som visar vardagsrum i BoKlok radhus på 117 kvm.
Exempelbild som visar vardagsrum i BoKlok radhus på 117 kvm.

Pressmeddelande -

BoKlok planerar för 50 rad- och parhus i Forssjö, Katrineholm

BoKlok har förvärvat mark med plats för cirka 50 nya bostadsrättshus i tätorten Forssjö, Katrineholms kommun.

Detaljplanen för området, som kallas Ragnars gärde, vann laga kraft i maj 2017 och togs fram i samarbete med tidigare markägare Ericsbergs slott och Katrineholms kommun.

- Det känns roligt att få vara med och utveckla ett nytt, attraktivt bostadsområde i Forssjö. För oss på BoKlok är det viktigt att de hem vi bygger här smälter in med befintlig bebyggelse och bidrar till mervärde för orten. Det är en viktig pusselbit i vårt hållbarhetstänk som genomsyrar allt vi gör. Från valet av byggmaterialet trä, via vår industrialiserade byggprocess, till att ta ansvar för att våra områden upplevs som både trygga, trevliga och trivsamma, säger Andreas Melén, affärsutvecklare, BoKlok.

Ragnars gärde ligger sex kilometer utanför Katrineholm med närhet till natur, vatten och aktivitetsmöjligheter. De nya par- och radhusen kommer att utgöra underlag för två olika bostadsrättsföreningar. Den första av dem beräknas få säljstart redan i september 2022, med planerad byggstart innan årsskiftet 2022/23.

- Vi är väldigt glada över att BoKlok är med och utvecklar Ragnars gärde, och vi hoppas att upplåtelseformen bostadsrätter ska bidra till att attrahera fler att välja att bosätta sig på orten. Det vore välkommet, inte minst för byskolan och affären, säger Philip Bonde Deichman, Ericsbergs slott.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt närmre 13 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 2019 lanserades BoKlok också i Storbritannien.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll