Gå direkt till innehåll
Illustration av interiör, radhus från BoKlok. OBS! Bilden är en illustration och avvikelser kan förekomma.
Illustration av interiör, radhus från BoKlok. OBS! Bilden är en illustration och avvikelser kan förekomma.

Pressmeddelande -

BoKlok planerar att bygga 23 rad- och parhus i Luleå

I Gammelstad i Luleå ska BoKlok bygga 23 rad- och parhus. Försäljningen kommer att starta under våren 2022. Byggstart är planerad till hösten 2022, med beräknad inflyttning hösten 2023.

- Sist vi byggde i Luleå var 2014, så vi är glada över att komma tillbaka och kunna erbjuda en annan typ av boendeform än äganderätter som är den vanligaste i Gammelstad. Vi är ensamma om att bygga nya rad- och parhus, och dessutom i bostadsrättsform. Det kompletterar den befintliga bebyggelsen fint och skapar möjligheter för fler att bo bra i ett hem man äger, säger Elin Viktor, projektchef på BoKlok.

Husen kommer att ha 5 rum, fördelade på 117 kvm och två plan, och byggs som bostadsrätter.

- På BoKlok har vi som mål att bli klimatneutrala till år 2030, i hela kedjan från träden i skogen till kundernas liv i sina nya hem. De här husen, precis som alla hus från BoKlok, byggs industriellt i fabrik, med trä som huvudmaterial – vilket ger oss en god grund för att nå vårt klimatmål och verkligen göra en insats för klimatet, säger Elin Viktor.

Det nya kvarteret i Luleå kommer att kallas BoKlok Lotsen och ligger i Gammelstad – ett lugnt villakvarter med skogen som närmsta granne. I närheten finns bland annat grönområden, lekplatser, badplats, skolor och mataffär. Stadsö centrum ligger bara ett stenkast bort. I närheten av bostadsområdet finns en busshållplats med bra kommunikationer in till centrala Luleå.

Likt alla bostäder från BoKlok fördelas hemmen genom en öppen turordningsdragning. Det betyder att alla som anmäler intresse via BoKloks hemsida kommer att få möjlighet att anmäla sig till turordningsdragningen. En turordningslista upprättas sedan som bestämmer i vilken ordning kunder får välja den bostad som passar dem bäst. Genom detta tillvägagångssätt ges alla samma chans och budgivning utesluts.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt närmre 13 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 2019 lanserades BoKlok också i Storbritannien.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll

BoKlok har Sveriges nöjdaste bostadskunder – för fjärde gången på sex år

BoKlok har Sveriges nöjdaste bostadskunder – för fjärde gången på sex år

BoKlok har återigen den stora äran att få första pris för nöjdast kunder i en årlig branschmätning för bostadsutvecklare. Det är fjärde gången på sex år som BoKlok når första plats. Bakom förstaplaceringen ligger ett tydligt fokus på kundens upplevelse av köpprocessen, ett långsiktigt och metodiskt arbete inom BoKlok samt ett starkt engagemang bland BoKloks alla medarbetare.