Gå direkt till innehåll
BoKlok har Sveriges nöjdaste bostadskunder – för tredje gången på fem år

Pressmeddelande -

BoKlok har Sveriges nöjdaste bostadskunder – för tredje gången på fem år

BoKlok vinner förstapriset i branschmätningen ”Sveriges nöjdaste kunder” för bostadsutvecklare för tredje gången på fem år. Förstaplatsen delas i år med Riksbyggen. Stort fokus på långsiktighet och metodiskt arbete ligger bakom vinsten.

BoKlok kom på förstaplats med ett NKI (nöjd kund-index) på 79, vilket kan jämföras med branschsnittet på 76. NKI beskriver hur nöjda bostadsköparna är med BoKlok och baseras på bostäder som färdigställts för inflyttning under 2020. I mätningen som sker i samband med inflyttning utvärderas bland annat personlig service, bostadens kvalitet, prisvärdhet samt pålitlighet i form av att hålla löften.

- Vi är väldigt glada och stolta över förstapriset. Särskilt roligt att vi ligger i topp i kategorin prisvärdhet eftersom vi vill att våra kunder ska få så mycket bostad som möjligt till ett så lågt pris som möjligt. Det är tack vare alla våra engagerade medarbetare som vi återigen får den här utmärkelsen. De jobbar hårt varje dag för att vi ska kunna skapa hållbara hem för de många människorna, säger Emelie Ekelund, Sälj- och marknadschef på BoKlok Sverige.

BoKlok fick förstapriset 2017 och 2018. 2019 kom BoKlok på andraplats och vann då även kategorin “projekt med nöjdast kunder”. Bakom utmärkelserna ligger ett långsiktigt och metodiskt arbete.

- Kundnöjdhet genomsyrar hela vår värdekedja; allt från markköp, planering av våra hem och områden, produktion, försäljning och till när kunden väl flyttar in. Vi jobbar strukturerat med uppföljning av våra kundundersökningar och går noggrant igenom vad vi kan göra bättre. Ständiga förbättringar helt enkelt, säger Emelie Ekelund.

Prognoscentret, som utför branschens mätningar av kundnöjdhet, är ett oberoende marknadsanalysföretag och mer än 85 procent av alla nyproducerade bostadsrätter i Sverige ingår i undersökningen.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt närmre 12 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 2019 lanserades BoKlok också i Storbritannien.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll