Gå direkt till innehåll
Illustration av trädgårdssida, parhus i BoKlok Järnet, Skaven, Vänersborg.
Illustration av trädgårdssida, parhus i BoKlok Järnet, Skaven, Vänersborg.

Pressmeddelande -

Skaven-området växer med ytterligare 25 bostadsrättshus från BoKlok

I Skaven-området i Vänersborg ska BoKlok bygga ytterligare 25 radhus och parhus. Försäljningen startar den 26 augusti och sker genom en rättvis och demokratisk köpprocess. Beräknad inflyttning i de nya husen är årsskiftet 2023/2024.

- Vi har byggt många kloka hem här i Vänersborg, men det är bara vår andra bostadsetapp här i Öxnered och vackra Skaven. Vi är väldigt glada att kunna erbjuda fler prisvärda hem på den här idylliska platsen, säger Johanna Ruul, senior projektchef på BoKlok.

BoKlok Järnet, som det nya kvarteret kommer att kallas, består av 9 radhus och 16 parhus. Kvarteret är bilfritt och parkeringsplatser för de boende kommer att placeras utanför området. Husen kommer att ha 5 rum, fördelade på 117 kvm och två plan. De byggs som bostadsrätter och priset för ett radhus startar på 2 395 000 kr, med en månadsavgift på cirka 5525 kr.

- På BoKlok bygger vi inte bara hållbara hem, utan hållbara områden. Husen byggs i trä, som är det mest hållbara byggnadsmaterialet. Genom att skapa ett bilfritt kvarter skapar vi också en tryggare bostadsmiljö och plats för annat än bilar på uppfarten – en mysig uteplats till exempel, säger Johanna Ruul.

På BoKlok säljs alla bostäder rättvist, vilket betyder att de fördelas genom en öppen turordningsdragning. Alla som anmäler intresse för projektet på BoKloks hemsida kommer att ges möjlighet att delta i en turordningsdragning. Turordningsdragningen bestämmer i vilken ordning de intresserade får välja bostad, och skapar en turordningslista med nummer ett, nummer två o.s.v. Genom att sälja bostäder på detta sätt utesluts budgivning i hela köpprocessen och alla får samma chans att köpa.

Det nya kvarteret ligger i Skaven, fyra kilometer från Vänersborgs centrum. I närområdet finns både skola och förskola och till Öxnereds station är det en kilometer. Området ligger nära naturen och sjön Vassbotten.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet för de många människorna. BoKlok har hittills byggt närmare 14 000 bostäder och finns idag i Sverige, Norge, Finland och Storbritannien.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll

BoKlok har Sveriges nöjdaste bostadskunder – för fjärde gången på sex år

BoKlok har Sveriges nöjdaste bostadskunder – för fjärde gången på sex år

BoKlok har återigen den stora äran att få första pris för nöjdast kunder i en årlig branschmätning för bostadsutvecklare. Det är fjärde gången på sex år som BoKlok når första plats. Bakom förstaplaceringen ligger ett tydligt fokus på kundens upplevelse av köpprocessen, ett långsiktigt och metodiskt arbete inom BoKlok samt ett starkt engagemang bland BoKloks alla medarbetare.