Gå direkt till innehåll
Illustration av trädgårdssida, parhus, BoKlok Bruket, Ragnars Gärde, Forssjö.
Illustration av trädgårdssida, parhus, BoKlok Bruket, Ragnars Gärde, Forssjö.

Pressmeddelande -

Snart startar försäljningen av BoKloks rad- och parhus i Forssjö, Katrineholm

I natursköna Ragnars Gärde, Forssjö, ska BoKlok bygga 26 nya rad- och parhus i en första etapp, med säljstart fredagen 9 september. Alla som anmäler intresse på BoKloks hemsida ges möjlighet att vara med i en öppen turordningsdragning. Dragningen bestämmer i vilken ordning man får välja sin nya bostad, och utesluter budgivning. Byggstart är planerad till vintern 2022/2023 och inflyttning är beräknad till vintern 2023/2024.

- Vi är väldigt glada för att vara med och utveckla Forssjö och en så fin plats som Ragnars gärde. Husen kommer med sin träfasad i olika gröna och gråvita nyanser smälta in fint med naturen och omgivande bebyggelse. För oss är det viktigt att våra hem passar in och att de bidrar till mervärde för orten, säger Erkki Eilola, senior projektchef på BoKlok.

De 26 rad- och parhusen byggs som bostadsrätter och kommer att ha fem rum fördelade på 117 kvm, i två plan. Alla hus får en rymlig altan på baksidan, som är riktad mot sydväst. En del av husen får altan på pelare för att anpassa efter höjdskillnader i området, medan andra får altan och trädgård. På taken installerar BoKlok solceller.

- Vi har stort fokus på hållbarhet i våra projekt och BoKlok har som mål att bli klimatneutrala till år 2030, genom hela kedjan från träden i skogen till kundernas liv i sina nya hem. Genom att bygga i trä inomhus i en fabrik ger det lägre påverkan på miljön och mindre spill. Husen är dessutom energieffektiva och med solceller på taken kan föreningen även ta del av egenproducerad el, säger Erkki Eilola.

Ragnars gärde ligger sex kilometer utanför Katrineholm med närhet till natur, vatten och fritidsaktiviteter. Kvarteret som BoKlok bygger heter BoKlok Bruket och ligger på sjösidan om Bruksvägen, med viss utsikt mot Forssjösjön. I Forssjö finns sedan tidigare förskola, skola, badplats och idrottsplats. I det nya området byggs fler småhus och en ny förskola, som enligt Katrineholms kommun ska stå klar sommaren 2023.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet för de många människorna. BoKlok har hittills byggt närmare 14 000 bostäder och finns idag i Sverige, Norge, Finland och Storbritannien.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll