Gå direkt till innehåll
Bilden är en illustration och endast exempel på byggnation av BoKlok flerfamiljshus.
Bilden är en illustration och endast exempel på byggnation av BoKlok flerfamiljshus.

Pressmeddelande -

BoKlok planerar för nya hem i Norra Lillån, Örebro

BoKlok har nyligen förvärvat mark i Lillån, i norra delen av Örebro. Här hoppas BoKlok att kunna bygga minst 300 hållbara hem i trygga och trivsamma bostadsområden.

Området Norra Lillån ligger direkt öster om handelsplats Lillån Center, cirka sex kilometer från Örebro centrum. Här planerar Örebro kommun för att ett nytt bostadsområde ska växa fram med plats för varierad bebyggelse, service, skola, affärer och gröna promenadstråk.

Norra Lillån ligger nära vacker skog och mark samt Sättrabäcken, och totalt ska området rymma 1100 hem i både flerfamiljshus, par- och radhus samt villor. BoKlok hoppas att kunna bygga flerfamiljshus med plats för minst 300 hem.

- Örebro är en snabbt växande kommun och det är jätteroligt att ett nytt byggprojekt är i startgroparna. Att Lillån nu utvecklas med fler boende skapar även förutsättningar för utveckling av annan efterfrågad service, säger Ullis Sandberg (S), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor.

BoKloks vision är att skapa ett eget kvarter av flerfamiljshusen. Med den omgivande naturen som inspirationskälla kommer kvarteret att få grönskande inslag med gott om ytor för aktiviteter och möten.

- Vi är väldigt glada att BoKlok får vara med om att starta upp utvecklingen av Norra Lillån. Vi har en fin historia i Örebro, där våra tidigare hem har varit väldigt populära och vi tror att vi kan skapa stort intresse även här. På BoKlok bygger vi ju inte bara hållbara hem av trä, utan för oss är det också viktigt att vi bygger trivsamma och hållbara områden som innebär att vi skapar rum för mötesplatser och gemenskap mellan de boende, säger Martin Johansson, affärschef Väst på BoKlok.

Magnus Jakobsson och Ulf Olsson, tidigare fastighetsägare samt företrädare av handelsplats Lillån Center kommenterar BoKloks förvärv:

- Vi ser det som mycket positivt att BoKlok startar upp bebyggelsen och ser fram emot detta. Det skapar god inflyttningstakt i Norra Lillån och möjliggör för handeln i området att växa vidare, säger Magnus Jakobsson.

BoKlok planerar att bygga flerfamiljshusen i flera olika etapper. När den första etappen kan påbörjas är dock ännu inte helt klart, då den är beroende av beslut om detaljplan.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet för de många människorna. BoKlok har hittills byggt närmare 14 000 bostäder och finns idag i Sverige, Norge, Finland och Storbritannien.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll