Gå direkt till innehåll
Illustration av trädgårdssidor med balkonger och altaner, BoKlok Dalen, Södertälje.
Illustration av trädgårdssidor med balkonger och altaner, BoKlok Dalen, Södertälje.

Pressmeddelande -

Nu får fler möjligheten att bo klokt i Södertälje

Torsdagen den 31 mars startar försäljningen av BoKlok-lägenheter i Västergård i centrala Södertälje. Alla som anmäler intresse på BoKloks hemsida ges möjlighet att vara med i en turordningsdragning, som bestämmer i vilken ordning man får välja sin nya bostad. Byggstart är planerad till mars, med beräknad inflyttning hösten 2023.

I Södertälje ska BoKlok bygga 76 lägenheter. Lägenheterna kommer att ha ett, två, tre och fyra rum med en yta på 31, 55, 72 respektive 85 kvm. De byggs som bostadsrätter och priserna startar på 1 195 000 kr med en månadsavgift till bostadsrättsföreningen på 2073 kr för en enrumslägenhet.

- Vi har ju byggt här i Södertälje tidigare och eftersom de lägenheterna var så eftertraktade är vi väldigt glada att erbjuda fler bostäder som människor med vanliga inkomster har råd med. En av anledningarna till att vi är så prisvärda är för att stora delar av våra hus byggs i fabrik vilket gör att vi kan använda smarta tillverkningsprocesser och inte behöver uppfinna hjulet på nytt för varje byggprojekt, säger Marina Gore, projektchef på BoKlok.

Likt alla bostäder från BoKlok fördelas lägenheterna efter principen ”lika för alla”. Det betyder att alla som lämnar intresse för projektet på BoKloks hemsida, kommer att få möjlighet att anmäla sig till deltagande vid en turordningsdragning. Via en digital sändning dras turordningslistan som sedan bestämmer vem som får välja bostad först, som nummer två, nummer tre osv. Genom detta tillvägagångssätt ges alla samma chans att köpa en ny bostad.

- De här bostäderna byggs som en del av vår nya version av våra lägenhetshus. Resultatet är ett samarbete mellan arkitekt Thomas Sandell och BoKlok. Fokus har legat på att utveckla den utvändiga arkitekturen och miljön. Interiört ser de mer eller mindre likadana ut – och är lika smart planerade som alltid. Alla förändringar som gjorts bygger på vår grundtanke om att kunna erbjuda hållbara hem som man ska ha råd att bo bra i, säger Marina Gore.

BoKlok är välkänt i Södertälje då man tidigare byggt bostäder i Glasberga sjöstad, Östertälje och Ritorp. Nu är det dags att bygga i Västergård som ligger 1,5 kilometer från centrala Södertälje. Kvarteret kommer att kallas för BoKlok Dalen och ligger med matbutik, skola och förskola inom en radie av 1 km. Södertälje station och centrala Södertälje är bara 1,5 km bort.

BoKlok bygger även 116 bostäder i Järna, i två etapper. Den största delen av hemmen i den första etappen är redan sålda men till hösten släpps andra etappen, BoKlok Golfklubban, till försäljning med ytterligare 54 klimatsmarta lägenheter.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt närmre 13 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 2019 lanserades BoKlok också i Storbritannien.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll

BoKlok har Sveriges nöjdaste bostadskunder – för fjärde gången på sex år

BoKlok har Sveriges nöjdaste bostadskunder – för fjärde gången på sex år

BoKlok har återigen den stora äran att få första pris för nöjdast kunder i en årlig branschmätning för bostadsutvecklare. Det är fjärde gången på sex år som BoKlok når första plats. Bakom förstaplaceringen ligger ett tydligt fokus på kundens upplevelse av köpprocessen, ett långsiktigt och metodiskt arbete inom BoKlok samt ett starkt engagemang bland BoKloks alla medarbetare.