Gå direkt till innehåll
BoKlok har Sveriges nöjdaste bostadskunder – även i år

Pressmeddelande -

BoKlok har Sveriges nöjdaste bostadskunder – även i år

BoKlok vinner för andra året i rad första priset i Prognoscentrets branschmätning ”Sveriges nöjdaste kunder” för bostadsutvecklare. Förstapriset delas i år med JM. Stort fokus på långsiktighet och metodiskt arbete ligger bakom vinsten.

BoKlok kom på förstaplats med ett NKI (Nöjd Kund Index) på 76, vilket kan jämföras med branschsnittet på 70. NKI beskriver hur nöjda bostadsköparna är med BoKlok och baseras på de bostäder som färdigställts för inflyttning under 2018. I mätningen utvärderas bland annat bostadens kvalitet, personlig service samt pålitlighet i form av att hålla löften och leverera felfria bostäder.

- Vi är väldigt glada och stolta över förstapriset. Alla i BoKlok jobbar hårt varje dag för att vi ska kunna skapa bra hem för de många människorna. Att vi kommer etta i år igen är ytterligare ett kvitto på att det går utmärkt att kombinera lågt pris, hög kvalitet och högsta kundnöjdhet, säger Jonas Spangenberg, VD på BoKlok.

BoKlok har även tre projekt på topp tio-listan för projekt med nöjdaste kunder, ett på Öland på femte plats och två på delad åttonde plats i Veberöd utanför Lund och i Svedala utanför Malmö.

Prognoscentret, som utför branschens mätningar av kundnöjdhet, är ett oberoende marknadsanalysföretag och mer än 85 procent av alla nyproducerade bostadsrätter i Sverige ingår i undersökningen. De flesta företag som bygger bostadsrätter deltar i mätningen.

Undersökningen har genomförts i samarbete med branschens aktörer och grundas på närmare 11 500 svar från bostadsköpare. Prognoscentrets branschmätning följer allmän praxis inom nöjdhetsmätningar och resultaten är därmed jämförbara med NKI-värden från till exempel Svenskt Kvalitetsindex.


För frågor om undersökningen vänligen kontakta:
Erika Knutsson, Prognoscentret AB, 08-59905783 eller ek@prognoscentret.se 

Relaterade länkar

Ämnen

KategorierBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll

BoKlok har Sveriges nöjdaste bostadskunder – för fjärde gången på sex år

BoKlok har Sveriges nöjdaste bostadskunder – för fjärde gången på sex år

BoKlok har återigen den stora äran att få första pris för nöjdast kunder i en årlig branschmätning för bostadsutvecklare. Det är fjärde gången på sex år som BoKlok når första plats. Bakom förstaplaceringen ligger ett tydligt fokus på kundens upplevelse av köpprocessen, ett långsiktigt och metodiskt arbete inom BoKlok samt ett starkt engagemang bland BoKloks alla medarbetare.