Gå direkt till innehåll
Illustration av innergården med gemensamma grönytor och mötesplatser i BoKlok Golfklubban i Kallfors, Järna.
Illustration av innergården med gemensamma grönytor och mötesplatser i BoKlok Golfklubban i Kallfors, Järna.

Pressmeddelande -

Nu startar försäljningen av BoKlok-lägenheter i Kallfors, Järna

Tisdagen den 30 augusti startar försäljningen av BoKlok-lägenheter i Järna. Alla som anmäler intresse på BoKloks hemsida ges möjlighet att vara med i en öppen turordningsdragning. Dragningen bestämmer i vilken ordning man får välja sin nya bostad. Byggstart är planerad till november 2022, med beräknad inflyttning våren 2024.

I Kallfors ska BoKlok bygga 54 lägenheter. Lägenheterna kommer att ha två, tre eller fyra rum med en yta på 55, 72 respektive 85 kvm. De byggs som bostadsrätter och priserna startar på 1 695 000 kr med en månadsavgift på 3 492 kr för en tvårumslägenhet.

- Järna är en attraktiv tätort med goda pendlingsmöjligheter och närhet både till Stockholm och Södertälje, samtidigt som du bor nära naturen och har allt du behöver inom räckhåll. Då vi redan bygger en första etapp i området och det gick bra med försäljningen senast, känns det därför extra roligt att vi nu ska bygga ytterligare och kan erbjuda fler bra bostäder till bra pris. Att dessutom ge de boende möjlighet att flytta in i nybyggda, klimatsmarta hem med förutsättningar för att kunna leva och bo hållbart känns fint, säger Marina Gore, projektchef på BoKlok.

På BoKlok säljs alla bostäder rättvist, vilket betyder att de fördelas genom en turordningsdragning. Alla som anmält intresse för projektet på BoKloks hemsida ges möjlighet att delta i en digital turordningsdragning som bestämmer vem som får välja bostad som nummer ett, nummer två o.s.v. Genom att sälja bostäder på detta sätt ges alla samma chans till ett nytt och klokt boende.

- Vi arbetar med hållbarhet i hela kedjan – från hur vi säljer våra hus till hur vi bygger dem. Vi ska bli klimatneutrala till 2030 och de här husen byggs i trä som är det mest hållbara byggmaterialet och dessutom med solceller på taken. Det, tillsammans med vår industriella byggmetod, ger oss möjlighet att verkligen kalla bostäderna gröna – och dessutom nå vårt ambitiösa klimatmål, säger Marina Gore.

Det nya bostadsområdet kommer att heta BoKlok Golfklubban. Från området är det ca två km till Järna centrum med livsmedelsbutiker, apotek och vårdcentral. Busshållplats med linjer till Järna station och Södertälje finns i närheten och i Järna finns flertalet grundskolor och förskolor samt ishall, ridklubbar, båtklubb och padelbanor.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet för de många människorna. BoKlok har hittills byggt närmare 14 000 bostäder och finns idag i Sverige, Norge, Finland och Storbritannien.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll