Gå direkt till innehåll
BoKlok Åkern i Gnesta samt Susanne Holm och Johan Stenis, kundansvariga säljare på BoKlok
BoKlok Åkern i Gnesta samt Susanne Holm och Johan Stenis, kundansvariga säljare på BoKlok

Nyhet -

​Kvarter i Gnesta på topp tio bland Sveriges mest nöjda bostadsprojekt

I lantlig miljö, mitt på en åker i utkanten av Gnesta byggdes 42 lägenheter med inflyttning i januari 2019. De som flyttade in här skulle komma att blinågra avSverigesmest nöjda bostadsköpare enligt Prognoscentrets årliga branschmätning. Resultatet blev 85 i nöjd-kund-index (NKI), att jämföra med branschgenomsnittet på 72.

Vi har träffat Susanne Holm, som arbetade som kundansvarig säljare vid uppstarten av BoKlok Åkern, som kvarteret heter,och frågat vad hon tror att framgångsfaktorernaär som ledde till att de boende är så nöjda.

- Jag tror att en av anledningarna till en bra försäljning var att vi från början syntes i Gnesta och pratade med de som bor här. Det blev en personlig försäljning där jag tror att det lyste igenom att vi hade ett väldigt kul och bra samarbete, säger Susanne Holm.

Gnesta är ett litet samhälle som ligger söder om Stockholm, precis mellan Södertälje och Nyköping. När byggandet av BoKlokÅkern skulle starta besökte hela projektgruppen tomten och området tillsammans - och tog reda på fakta om målgrupperna.

- Vi gick runt i centrum och pratade med butiksägare, caféer, lunchrestauranger och frisörer, satte upp lappar på anslagstavlor, i matbutiker och vårdcentral och lade ut broschyrer i bland annat Medborgarhuset och biblioteket. Samtidigt hade vi en reklamfilm rullande på lokala gallerian, och stod på Gnesta Expo, en företagsmässa, och pratade om BoKlok. Intresset var generellt sett väldigt stort och det kändes ju jättekul! säger Susanne.

AttBoKlok var så synliga i Gnesta innan försäljningen startade gav en grundkunskap om vilka BoKlok är, och kanske hade man också stött på personal från BoKlok i ett eller annat sammanhang. Det tror Susanne Holm bidrog till att projektet blev så eftertraktat:

- Intresset för bostäderna var så stort! Projektet sålde nästan helt slut vid säljstarten och de få lägenheter som var kvar fanns det ett stort sug efter. Det dröjde inte länge innan allihop var sålda, säger Susanne.

Från det att upplåtelseavtal tecknades för bostäderna, ca. 3 månader innan de boende skulle flytta in, tog Johan Stenis över rollen som kundansvarig säljare. Johan tror att en av de bidragande orsakerna till att projektet fick så högt nöjd-kund-index var att de ”gamla rävarna” produktionschef Michael Ekfeldt och arbetsledare Leif Eriksson styrde skeppet i Gnesta.

- Michael och Leif var också kvar på plats efter att de boende hade flyttat in, vilket gjorde att de eventuella fel som uppstod i lägenheterna åtgärdades snabbare än normalt. Vi erbjuder också alltid snickarhjälp till våra boende när de är nyinflyttade, och i det här fallet anlitade viduktiga lokala hantverkaresom fick mycket beröm. Det tror jag är en del i att de boende kände sig uppmärksammande och nöjda!avslutar Johan Stenis.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll

BoKlok har Sveriges nöjdaste bostadskunder – för fjärde gången på sex år

BoKlok har Sveriges nöjdaste bostadskunder – för fjärde gången på sex år

BoKlok har återigen den stora äran att få första pris för nöjdast kunder i en årlig branschmätning för bostadsutvecklare. Det är fjärde gången på sex år som BoKlok når första plats. Bakom förstaplaceringen ligger ett tydligt fokus på kundens upplevelse av köpprocessen, ett långsiktigt och metodiskt arbete inom BoKlok samt ett starkt engagemang bland BoKloks alla medarbetare.