Gå direkt till innehåll
BoKlok Solbacka och kundansvarig säljare i projektet, Johan Stenis.
BoKlok Solbacka och kundansvarig säljare i projektet, Johan Stenis.

Nyhet -

​I Norrtälje bor några av Sveriges nöjdaste bostadskunder!

I bostadsrättsföreningen BoKlok Solbacka i Norrtälje bor några av Sverige mest nöjda bostadskunder. De hann precis innan årsskiftet ge sitt omdöme i Prognoscentrets årliga branschmätning. Resultatet blev 84 i nöjd-kund-index (NKI), att jämföra med branschgenomsnittet på 72.

Roslagens huvudstad Norrtälje är en idyllisk stad med genuin bebyggelse och skärgårdsliv, bara en timme från Stockholm. I nordöstra delen ligger stadsdelen Solbacka, bland stora grönområden och vacker natur. Här bor också några av Sveriges mest nöjda bostadsköpare.

De boende i de 36 lägenheterna började flytta in i oktober 2019. Men det finns några få bostäder kvar till salu, så alla grannar är inte på plats ännu. För att nå en så hög siffra som 84 i NKI krävs höga omdömen på en rad olika parametrar som berör bl.a. bostaden, personal och pålitlighet.

Vi frågade Johan Stenis, som är kundansvarig säljare i projektet BoKlok Solbacka, om vad som kan ha gjort kunderna så nöjda.

- Vi har haft en bra dialog med kunderna och återkommit med information och svar på frågor inom den tid - ofta till och med snabbare - än de har förväntat sig. Det tror jag har en stor betydelse för kundens trygghet och tillit till oss som bostadsutvecklare, säger Johan Stenis.

Det fanns inget visningshem i närområdet så kunderna köpte bostäderna ”på ritning”, som man brukar kalla det. Under byggtiden bjöds kunderna in till montagevisning och smygvisning. Montagevisning är en spännande aktivitet där de kommande boende får se när modulerna levereras med stora lastbilar och sedan lyfts på plats med kran, en efter en. Har de tur kan de få se sin egen bostad komma flygande. När det närmade sig besiktning och bostäderna började bli klara bjöds kunderna även in till smygvisning.

- När man träffas så här får kunderna tillfälle att prata med oss på BoKlok och kanske säga hej till sina nya grannar. Och självklart är de nyfikna på sitt nya hem, så om de kan få små glimtar av det under byggtiden blir ju hela resan mycket roligare, säger Johan Stenis.

Johan berättar också att de har haft ett väldigt bra samarbete i projektgruppen och att det underlättar både för att ge rätt information till kunderna och att hålla tidsplanen. Han lyfter också vikten av att driften tas på allvar och kontrolleras en extra gång så att el, fiber och värme fungerar som det ska.

Bostäderna i BoKlok Solbacka är fördelade i sex mindre huskroppar för att skapa rymd och småhuskänsla till det redan lugna och familjevänliga området. Inför att de boende skulle flytta in har extra krut lagts på att hinna färdigställa utemiljön mellan husen, vilket annars lätt kan bli senarelagt, beroende på årstiden. 

- Det gör stor skillnad för områdets helhetsintryck och förstärker den sköna känslan av att komma hem, avslutar Johan Stenis.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll

BoKlok har Sveriges nöjdaste bostadskunder – för fjärde gången på sex år

BoKlok har Sveriges nöjdaste bostadskunder – för fjärde gången på sex år

BoKlok har återigen den stora äran att få första pris för nöjdast kunder i en årlig branschmätning för bostadsutvecklare. Det är fjärde gången på sex år som BoKlok når första plats. Bakom förstaplaceringen ligger ett tydligt fokus på kundens upplevelse av köpprocessen, ett långsiktigt och metodiskt arbete inom BoKlok samt ett starkt engagemang bland BoKloks alla medarbetare.