Gå direkt till innehåll
BoKlok planerar för 160 hem i Björröd, Landvetter

Pressmeddelande -

BoKlok planerar för 160 hem i Björröd, Landvetter

I Björröd utanför Landvetter, 20 minuter från Göteborg, har BoKlok planer på att bygga cirka 160 nya hem. Det nya bostadsområdet, som ska rymma totalt uppemot 300 bostäder, utvecklas tillsammans med bostadsutvecklaren OBOS. Den gemensamma visionen är en grön trädgårdsstad med blandad bebyggelse.

Fastigheten har förvärvats gemensamt av BoKlok och OBOS. Detaljplanearbetet har drivits gemensamt och är en del av Härryda kommuns satsning kring exploatörsdrivna detaljplaneprojekt. Detaljplanen vann laga kraft i slutet av 2021. Byggnationen av det nya området förväntas starta under hösten 2022 och pågå fram till 2026. BoKlok planerar byggstart för de första av sina bostäder under 2023.

- Här finns alla möjligheter för BoKlok att utveckla framtidens attraktiva och hållbara bostäder som ska smälta in i befintligt område. Platsen har småhusbebyggelse runt omkring och det finns värden vi vill ta vara på, men utveckla på ett hållbart sätt. Bäckar, vattendrag och den gamla ängsmarken blir en naturlig del av nybebyggelsen. Här bygger vi hem och områden som passar in i omgivningarna, där våra trähus har kulörer med lantlig känsla, samtidigt som vi är delaktiga i att Björröd växer och utvecklas, säger Martin Johansson, affärschef Väst, BoKlok Sverige.

BoKlok kommer främst att bygga flerfamiljshus och de 160 hemmen kommer att fördelas på olika huskroppar på mellan två till fyra våningar. OBOS, som är en partner i utvecklingsarbetet, kommer att fokusera mer på enfamiljshus i olika former. Båda bostadsutvecklarna bygger främst bostadsrätter.

- Jag känner mig mycket nöjd med samarbetet och den detaljplan som nu har vunnit laga kraft. Den säkerställer till exempel att de höga naturvärden som finns i anslutning till Björrödsbäcken bevaras och att de bevakas både under och efter byggnation, säger Birgitta Wallenstam.

I området planeras också för några hyresrätter och en förskola, i enlighet med Härryda kommuns plan för området. Exakta tider för dessa är dock ännu ej framtagna.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


BoKlok är ett boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi har skapat hållbara hem och områden med god design, funktion och kvalitet sedan 1996. Hittills har BoKlok byggt närmare 15 000 bostäder och finns idag i Sverige, Norge, Finland och Storbritannien.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll