Gå direkt till innehåll
Illustration av de nya lägenheterna i BoKlok Ryttaren, södra Gunsta, Uppsala.
Illustration av de nya lägenheterna i BoKlok Ryttaren, södra Gunsta, Uppsala.

Pressmeddelande -

Fler hållbara hem från BoKlok säljstartas i Gunsta, Uppsala

Fredagen den 13 maj startar försäljningen av BoKlok-lägenheter i södra Gunsta, Uppsala. BoKlok har tidigare byggt flera etapper i området, och nu är det dags för ytterligare 40 bostadsrättslägenheter. Beräknad inflyttning i de nya hemmen är vintern 2023/2024.

I södra Gunsta i Uppsala har BoKlok sedan tidigare byggt flera etapper bostadsrätter. Nu byggs ytterligare 40 lägenheter med ett, två, tre eller fyra rum och en yta på 31, 55, 72 respektive 85 kvm. De byggs som bostadsrätter och boendekostnad för avgift till bostadsrättsföreningen och beräknad ränta blir ca 5045 kronor per månad för en tvårumslägenhet.

- Vi har ju byggt här i Gunsta tidigare - både lägenheter och radhus - och eftersom de var så eftertraktade är vi väldigt glada över att kunna erbjuda fler hem här. Vi bygger hållbart och prisvärt genom att använda trä som byggmaterial och genom att bygga husen inomhus i fabrik. Det gör att vi kan använda smarta tillverkningsprocesser och inte behöver uppfinna hjulet på nytt för varje byggprojekt, säger Helena Wilroth, projektchef på BoKlok.

På BoKlok säljs alla bostäder rättvist, vilket betyder att de fördelas genom en öppen turordningsdragning. Genom att anmäla intresse för de nya hemmen på BoKloks hemsida får man möjlighet att delta i en digital turordningsdragning. Denna bestämmer vem som får välja bostad som nummer ett, nummer två o.s.v. Köpprocessen blir på så sätt demokratisk då alla får samma chans att köpa och budgivning utesluts.

- Vår filosofi är att alla ska ha råd att bo bra och vi är väldigt stolta över att kunna erbjuda nybyggda bostäder av bra kvalitet till ett pris som passar många. Genom vår turordningslista får alla möjlighet att välja boende utan att behöva armbåga sig fram i en budgivning eller förstå kluriga kösystem. Det är viktigt för oss, säger Helena Wilroth.

Det nya kvarteret i södra Gunsta kommer att kallas BoKlok Ryttaren och ligger bredvid de tidigare fem BoKlok-områdena med lägenheter samt par- och radhus. I BoKlok Ryttaren bor man naturskönt med stora möjligheter till friluftsliv. I närområdet kring det nya kvarteret finns både förskola, närbutik, plantskola och en restaurang. Närheten till Uppsala gör det enkelt att ta sig dit antingen med bil, kollektivtrafik eller cykel.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet för de många människorna. BoKlok har hittills byggt närmare 14 000 bostäder och finns idag i Sverige, Norge, Finland och Storbritannien.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll

BoKlok har Sveriges nöjdaste bostadskunder – för fjärde gången på sex år

BoKlok har Sveriges nöjdaste bostadskunder – för fjärde gången på sex år

BoKlok har återigen den stora äran att få första pris för nöjdast kunder i en årlig branschmätning för bostadsutvecklare. Det är fjärde gången på sex år som BoKlok når första plats. Bakom förstaplaceringen ligger ett tydligt fokus på kundens upplevelse av köpprocessen, ett långsiktigt och metodiskt arbete inom BoKlok samt ett starkt engagemang bland BoKloks alla medarbetare.