Gå direkt till innehåll
Bilden är en illustration.
Bilden är en illustration.

Pressmeddelande -

BoKlok är först ut med nya hem i Mölletorp, Karlskrona

I Mölletorp i Karlskrona, ska BoKlok bygga 27 radhus och kedjehus. Försäljningen kommer att starta i höst, med planerad inflyttning våren 2024.

- Vi är väldigt glada och stolta att vara första byggherren att utveckla Mölletorp med nya bostäder. Som alla hem från BoKlok är de hållbart byggda på modernt sätt i fabrik. Det gör att vi kan hålla nere våra tillverkningskostnader och erbjuda ett nybyggt hem i bra kvalitet, till en lägre kostnad, säger Simon Wedeborg, projektchef på BoKlok.

Husen har fem rum, fördelade på 117 kvm och två plan, och byggs som bostadsrätter. Alla husen har egen grästäppa med altan samt förråd och kedjehusen har även balkong samt carport. Laddstolpar för elbil kommer att finnas till alla boende.

- På BoKlok har vi som mål att bli klimatneutrala till år 2030, i hela kedjan från träden i skogen till kundernas liv i sina nya hem. De här husen, precis som alla hus från BoKlok, byggs industriellt i fabrik, med trä som huvudmaterial – vilket ger oss en god grund för att nå vårt klimatmål och verkligen göra en insats för klimatet, säger Simon Wedeborg.

Det nya kvarteret – BoKlok Ofelia, kommer att ligga i Mölletorp, cirka nio kilometer norr om Karlskrona centrum, mellan bostadsområdena Spandelstorp och Hässlegården. Platsen är idag inte exploaterad men kommunen, tillsammans med andra byggherrar planerar för 300 nya bostäder samt för service som vård, skola och butiker. Det finns även planer på nya gång- och cykelstråk samt en park som ska knyta samman det nya bostadsområdet med befintlig bebyggelse.

På BoKlok säljs alla bostäder rättvist, vilket betyder att de fördelas genom en öppen turordningsdragning. Alla som anmält intresse för projektet på BoKloks hemsida får möjlighet att delta i en turordningsdragning som bestämmer vem som får välja bostad som nummer ett, nummer två o.s.v. Genom att sälja bostäder på detta sätt utesluts budgivning i hela köpprocessen och alla får samma chans att köpa – till fast pris!

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet för de många människorna. BoKlok har hittills byggt närmare 14 000 bostäder och finns idag i Sverige, Norge, Finland och Storbritannien.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll