Gå direkt till innehåll
Illustration av innergård med gemensamma grönytor och mötesplatser, BoKlok Golfklubban i Kallfors, Järna.
Illustration av innergård med gemensamma grönytor och mötesplatser, BoKlok Golfklubban i Kallfors, Järna.

Pressmeddelande -

Kallfors, Järna växer med ytterligare 54 eftertraktade bostäder från BoKlok

I Kallfors i Järna utanför Södertälje ska BoKlok bygga 54 lägenheter. Försäljningen kommer att starta i slutet av augusti och planerad byggstart är planerad till november 2022, med beräknad inflyttning våren 2024.

Lägenheterna kommer att ha två, tre eller fyra rum med en yta på 55, 72 respektive 85 kvm och byggs som bostadsrätter. De nya lägenheterna är fördelade på två fyravåningshus och tre tvåvåningshus. 

- Vi har tidigare byggt i Kallfors med jättebra resultat så självklart hoppas vi att även dessa hem ska få nya ägare snabbt. Under vintern och våren sålde vi första etappen här i Järna och det gick väldigt bra! De bostäderna var mycket eftertraktade och därför känns det såklart jätteroligt att nu kunna erbjuda ännu fler hem här till ett bra pris. BoKloks grundtanke är ju att alla ska ha råd att bo bra, säger Marina Gore, projektchef på BoKlok.

Likt alla bostäder från BoKlok fördelas lägenheterna genom en turordningsdragning. Det betyder att alla som anmäler intresse via BoKloks hemsida kommer att få möjlighet att anmäla sig till turordningsdragningen. En turordningslista upprättas sedan som bestämmer i vilken ordning kunder får välja den bostad som passar dem bäst. Genom detta tillvägagångssätt ges alla samma chans till ett nytt, klokt boende. 

- På BoKlok bygger vi inte bara hållbara hem, utan hållbara områden. Det hoppas vi kunna bidra med även här i Järna, genom våra lägenhetshus ritade av arkitekt Thomas Sandell. Med deras skandinaviska design och smarta lösningar vill vi skapa hem och områden som är hållbara över tid och där man ska kunna leva och trivas länge, säger Marina Gore.

  Det nya bostadsområdet BoKlok Golfklubban ligger mellan Stockholm och Södertälje. På tomten bredvid det kommande området bygger BoKlok redan radhus och lägenheter, vilka i dagsläget nästan är slutsålda. Från området är det ca 2 km till Järna centrum, med livsmedelsbutiker, apotek och vårdcentral. Busshållplats med linjer till Järna station eller Södertälje finns i närheten. I Järna finns 6 grundskolor och 11 förskolor med olika inriktningar. Här finns även ishall, ridklubbar, båtklubb och padelbanor.

  Relaterade länkar

  Ämnen

  Kategorier

  Regioner


  BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet för de många människorna. BoKlok har hittills byggt närmare 14 000 bostäder och finns idag i Sverige, Norge, Finland och Storbritannien.

  Kontakter

  Jacob Birkeland

  Jacob Birkeland

  Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

  Relaterat innehåll