Gå direkt till innehåll
Illustration av entrésida med förstukvist, radhusen i BoKlok Lotsen, Gammelstad, Luleå.
Illustration av entrésida med förstukvist, radhusen i BoKlok Lotsen, Gammelstad, Luleå.

Pressmeddelande -

BoKlok startar försäljning av nytt bostadskvarter i Luleå

Efter 12 år är BoKlok tillbaka med nya kloka hem i Luleå. Onsdagen den 25 maj startar försäljningen av de kommande rad- och parhusen i Gammelstad, Luleå. Likt alla hus från BoKlok är de byggda i trä, ett av de mest hållbara byggmaterialen. Beräknad inflyttning i de nya hemmen är vintern 2023/2024.

I Gammelstad i Luleå ska BoKlok bygga 23 rad- och parhus. Husen har 5 rum fördelade på 117 kvm i två plan, med egen altan och grästäppa. Priserna startar på 2 695 000 kr med en månadskostnad, för månadsavgift till bostadsrättsföreningen och beräknad ränta, på ca 7230 kr. Likt alla hem från BoKlok byggs husen i trä.

- På BoKlok bygger vi alla våra bostäder i trä, genom modernt byggande i fabrik. Vi har lång erfarenhet och ett beprövat koncept, och kan fokusera på att hela tiden få ännu högre kvalitet och bygga ännu mer hållbara bostäder, istället för att behöva börja om på varje byggplats vi kommer till. Vårt mål är att bli klimatneutrala till år 2030 och att bygga på det sätt vi gör är en väg för oss att nå vårt mål, säger Tom Lundquist, projektchef på BoKlok.

På BoKlok säljs alla bostäder rättvist, vilket betyder att de fördelas genom en öppen turordningsdragning. Alla som anmält intresse för projektet på BoKloks hemsida ges möjlighet att delta i en digital turordningsdragning som bestämmer vem som får välja bostad som nummer ett, nummer två o.s.v.

- För oss är det viktigt att vi har en demokratisk säljprocess. Genom vår turordningsdragning ges verkligen alla samma chans att köpa och ingen behöver armbåga sig fram i budgivningar eller vara snabbast på bollen. Det blir lite mer rättvist helt enkelt, säger Tom Lundquist.

Det nya kvarteret i Luleå kommer att kallas BoKlok Lotsen och ligger i Gammelstad – ett lugnt villakvarter med skogen som närmsta granne. I närheten finns bland annat grönområden, lekplatser, badplats, förskolor, skolor och mataffär. Stadsö centrum ligger bara ett stenkast bort. I närheten av bostadsområdet finns en busshållplats med bra kommunikationer in till centrala Luleå.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet för de många människorna. BoKlok har hittills byggt närmare 14 000 bostäder och finns idag i Sverige, Norge, Finland och Storbritannien.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll