Gå direkt till innehåll
Illustration av det nya kvarteret BoKlok Astrakan, på Drottninghög i Helsingborg.
Illustration av det nya kvarteret BoKlok Astrakan, på Drottninghög i Helsingborg.

Pressmeddelande -

BoKlok bygger fler hem på Drottninghög, Helsingborg

Fredagen den 20 maj startar försäljningen av den tredje och sista etappen av BoKloks nya hem på Drottninghög i Helsingborg. De 52 lägenheterna har planerad byggstart hösten 2022, med beräknad inflyttning runt årsskiftet 2023/2024.

På Drottninghög ska BoKlok bygga en tredje och sista etapp med 52 lägenheter. Lägenheterna byggs som bostadsrätter och kommer att ha ett, två, tre och fyra rum med en yta på 31, 55, 72 respektive 85 kvm. Priserna i säljetapp ett startar på 950 000 kr för en etta, 1 500 000 kr för en tvåa, 1 950 000 kr för en trea och 2 300 000 kr för en fyra, med månadsavgifter mellan 2152-4722 kr.

- Det är med lite vemod vi nu bygger vår tredje och sista etapp med bostäder här på Drottninghög. Vi är stolta över att kunna säga att vi bidragit till områdets utveckling genom att addera bostadsrätter till ett område som tidigare främst bestod av hyresrätter, och genom att vi byggt Drottninghögs allra första radhus. De två första etapperna var populära och vi hoppas såklart att dessa lägenheter vi nu säljstartar kommer att vara minst lika eftertraktade, säger Jessica Hallberg, projektchef på BoKlok.

Likt alla bostäder från BoKlok fördelas lägenheterna efter principen ”lika för alla”. Det betyder att alla som lämnar intresse för projektet ges möjlighet att delta i en digital säljstart med turordningsdragning, som bestämmer vem som får välja bostad som nummer ett, nummer två o.s.v. Genom detta tillvägagångssätt ges alla samma chans och budgivning utesluts.

- Vår filosofi är att alla ska ha råd att bo bra och vi är väldigt stolta över att kunna erbjuda nybyggda hem av bra kvalitet till ett bra pris. Genom vår turordningslista får alla möjlighet att välja boende utan att behöva armbåga sig fram i en budgivning eller förstå kluriga kösystem. Det är viktigt för oss, säger Jessica Hallberg.

BoKloks “äppelkvarter” på Drottninghög bildar ett nytt grönt bostadskvarter med bostadsrätter. Denna etapp med lägenheter, BoKlok Astrakan, blir den tredje och sista etappen. De tidigare etapperna heter BoKlok Aroma och Melba – alla med namn som ger en vink till de äppelodlingar som historiskt funnits på Drottninghög. Kvarteren är en del av utvecklingsprojektet DrottningH, som Helsingborgs stad och Helsingborgshem står bakom, och som handlar om att skapa miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet på Drottninghög. Drottninghög är ett av områdena som ingår i stadsmässan H22 som pågår mellan 30 maj – 3 juli 2022.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet för de många människorna. BoKlok har hittills byggt närmare 14 000 bostäder och finns idag i Sverige, Norge, Finland och Storbritannien.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll

BoKlok har Sveriges nöjdaste bostadskunder – för fjärde gången på sex år

BoKlok har Sveriges nöjdaste bostadskunder – för fjärde gången på sex år

BoKlok har återigen den stora äran att få första pris för nöjdast kunder i en årlig branschmätning för bostadsutvecklare. Det är fjärde gången på sex år som BoKlok når första plats. Bakom förstaplaceringen ligger ett tydligt fokus på kundens upplevelse av köpprocessen, ett långsiktigt och metodiskt arbete inom BoKlok samt ett starkt engagemang bland BoKloks alla medarbetare.

Relaterade event