Gå direkt till innehåll
Bilden är en exempelbild och visar inte nödvändigtvis de färdigbyggda BoKlok hemmen i Solhöjden, Timrå.
Bilden är en exempelbild och visar inte nödvändigtvis de färdigbyggda BoKlok hemmen i Solhöjden, Timrå.

Pressmeddelande -

BoKlok först ut med 40 hållbara hem i Solhöjden, Timrå

Timrå kommun storsatsar för att låta orten växa, med tydliga hållbarhetsambitioner. Här planerar nu BoKlok för cirka 40 rad- och parhus.

BoKlok har ingått avtal med Timrå kommun med syfte att förvärva mark i natursköna fastigheten Solhöjden. Timrå kommun har som mål att öka befolkningstakten och Solhöjden är den största satsningen på ett nytt bostadsområde på flera år. Kommunen har även en tydlig utvecklingsplan enligt hållbarhetsmål i Agenda 2030, vilket gör BoKlok till en passande första part att teckna markavtal.

- För oss på BoKlok är det mycket glädjande att få vara med om att utveckla ett så attraktivt område som Solhöjden där vi kan bidra med hållbara hem och områden. Våra hem byggs av trä i en innovativ konstruktion som sparar på resurser, och vi satsar mycket på att skapa ytor som ger möjligheter till en hållbar livsstil samt gemenskap och trygghet mellan grannarna, säger Johan Permansson, affärsutvecklare i BoKlok.

Detaljplanearbetet för Solhöjden pågår redan och beräknas vara klart under våren 2023. David Östlund, mark- och exploateringssamordnare på Timrå kommun säger:

- Vi är glada och stolta att tillsammans med BoKlok fortsätta arbetet med att ta fram bostäder för de många människorna, på Solhöjden.

Solhöjden har närhet till hav och natursköna områden med skog och berg. I närområdet finns service såsom skola, butiker och vårdcentral samt pendlingsmöjligheter och aktiviteter. Initialt planerar BoKlok för att bygga 14 parhus och 28 radhus i två plan i bostadsrättsform. I kvarteren är planen att göra plats för lösningar där den biologiska mångfalden och grannsämjan kan få gro via allt från exempelvis gemensamma odlingslådor och smarta idéer som hanterar dagvatten och möjliggör för vattenresurser för växtligheten.

BoKlok planerar för en säljstart av radhusen under 2024 och räknar därefter med byggstart under 2025.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet för de många människorna. BoKlok har hittills byggt närmare 14 000 bostäder och finns idag i Sverige, Norge, Finland och Storbritannien.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll

BoKlok har Sveriges nöjdaste bostadskunder – för fjärde gången på sex år

BoKlok har Sveriges nöjdaste bostadskunder – för fjärde gången på sex år

BoKlok har återigen den stora äran att få första pris för nöjdast kunder i en årlig branschmätning för bostadsutvecklare. Det är fjärde gången på sex år som BoKlok når första plats. Bakom förstaplaceringen ligger ett tydligt fokus på kundens upplevelse av köpprocessen, ett långsiktigt och metodiskt arbete inom BoKlok samt ett starkt engagemang bland BoKloks alla medarbetare.