Gå direkt till innehåll
Gåvan från BoKloks nöjda kunder ger fler barn hopp om en bättre framtid

Nyhet -

Gåvan från BoKloks nöjda kunder ger fler barn hopp om en bättre framtid

Tack vare BoKloks kunder skänker företaget 72 000 kronor till välgörenhetsorganisationen Barnens Rätt i Samhället (BRIS). Kunderna har svarat på en undersökning om kundnöjdhet och för varje svar skänker BoKlok 100 kronor till välgörenhet. Kunder och följare i sociala medier har sedan valt ut BRIS som mottagare av pengarna.

Några veckor efter att de flyttat in i sina nya hem, samt efter att de bott där i cirka två år, görs en undersökning bland BoKloks kunder om kundnöjdhet. Kunders feedback är ovärderlig för BoKloks verksamhet och undersökningen, som utförs av det oberoende marknadsanalysföretaget Prognoscentret, ligger också till grund för NKI, nöjd-kund-index. För varje svar i undersökningen skänker BoKlok 100 kronor till välgörenhet.

Efter de avslutade undersökningarna för år 2021 gjordes en omröstning mellan tre olika välgörenhetsorganisationer i BoKloks sociala kanaler. Alla följare och kunder gavs möjlighet att rösta, och flest röster fick sedan avgöra vilken organisation som skulle få ta emot pengarna. Valet stod mellan BRIS, Demensförbundet och Sveriges stadsmissioner, och efter en veckas röstning var BRIS den organisation som fått flest röster.

- Gåvan bidrar till att vi kan ha kuratorer på plats dygnet runt för att svara när barn behöver prata med en trygg vuxen. För många barn är det allra första gången som de vågar dela med sig av det jobbiga. Gåvan från BoKlok ger fler barn hopp om en bättre framtid, säger Magnus Jägerskog, generalsekreterare för BRIS.

För BoKlok som bostadsutvecklare är boendefrågan såklart central, men det är också viktigt att som samhällsutvecklare bidra till ett mer hållbart samhälle även på andra sätt.

- Vi är otroligt glada att vi tack vare våra kunder kan skänka 72 000 kronor till en av Sveriges ledande barnrättsorganisationer, som varje dag kämpar för ett bättre samhälle för barn. Hållbarhet är ett ledord för all verksamhet i BoKlok och det gäller inte minst vårt engagemang för socialt hållbar utveckling. Här är barnens möjligheter att utvecklas och göra sina röster hörda centrala, och vi uppskattar verkligen det viktiga arbete som BRIS driver, säger BoKloks analyschef Jeanette Thörnkrantz Madsen, som också är ansvarig för NKI-mätningarna på BoKlok.

Mer om branschmätningen NKI

BoKlok är vinnare av utmärkelsen ”Sveriges nöjdaste kunder” år 2021, baserat på ett NKI. Mätningen görs av det oberoende marknadsanalysföretaget Prognoscentret i samband med kunders inflyttning och ger insikter om kundens samlade upplevelse av BoKlok, vår bostadskvalitet och hur nöjd kunden är med sitt bostadsköp. BoKlok har tidigare fått första pris 2017, 2018 och 2020. År 2019 kom BoKlok på andraplats och vann då även kategorin “projekt med nöjdast kunder”. 2016 kom BoKlok på tredje plats.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll