Gå direkt till innehåll
Illustration av det nya kvarteret BoKlok Silvermalmen, med gröna gemensamhetsytor på gården.
Illustration av det nya kvarteret BoKlok Silvermalmen, med gröna gemensamhetsytor på gården.

Pressmeddelande -

Premiär för BoKlok i Sala

På Norrmalm i Sala ska BoKlok bygga en första etapp av flerfamiljshus. Försäljningen kommer att starta hösten 2022. Byggstart är planerad till oktober 2022, med beräknad inflyttning sommaren 2024.

- På BoKlok bygger vi inte bara hållbara hem, utan hållbara områden. Det hoppas vi kunna bidra med även här i Sala, genom våra lägenhetshus ritade av arkitekt Thomas Sandell. Med deras skandinaviska design och smarta lösningar vill vi skapa hem och områden som är hållbara över tid och där man ska kunna leva och trivas länge, säger Erkki Eilola, projektchef på BoKlok.

BoKlok bygger 20 bostadsrätter i ett flerfamiljshus bestående av två-, tre- och fyrarumslägenheter på mellan 55 och 85 kvm.

- Vi bygger alla våra hem i trä, som är det mest hållbara byggnadsmaterialet. Dessutom bygger vi efter samma ritning om och om igen, med minimalt spill. Det gör att ett hem från oss är klimatsmart på mer än ett sätt, säger Erkki Eilola.

Det nya kvarteret i Sala kommer att kallas BoKlok Silvermalmen och ligger i den nya stadsdelen Norrmalm, ca 1,5 km från Sala centrum. I närområdet finns skola, förskola och närhet till kollektivtrafik.

Planerna för det nya bostadsområdet Norrmalm är att skapa en tät blandad stadsdel som utnyttjar både det centrala läget och närheten till resecentrumet. Här planeras för flertalet kommande etapper av en- och flerfamiljshus.

På BoKlok säljs alla bostäder rättvist, vilket betyder att de fördelas genom en öppen turordningsdragning. Alla som anmält intresse för projektet på BoKloks hemsida får möjlighet att delta i en turordningsdragning som bestämmer vem som får välja bostad som nummer ett, nummer två o.s.v. Genom att sälja bostäder på detta sätt utesluts budgivning i hela köpprocessen och alla får samma chans att köpa – till fast pris.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet för de många människorna. BoKlok har hittills byggt närmare 14 000 bostäder och finns idag i Sverige, Norge, Finland och Storbritannien.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll

BoKlok har Sveriges nöjdaste bostadskunder – för fjärde gången på sex år

BoKlok har Sveriges nöjdaste bostadskunder – för fjärde gången på sex år

BoKlok har återigen den stora äran att få första pris för nöjdast kunder i en årlig branschmätning för bostadsutvecklare. Det är fjärde gången på sex år som BoKlok når första plats. Bakom förstaplaceringen ligger ett tydligt fokus på kundens upplevelse av köpprocessen, ett långsiktigt och metodiskt arbete inom BoKlok samt ett starkt engagemang bland BoKloks alla medarbetare.