Gå direkt till innehåll
Eva Andrén uppvaktades med tulpaner och kort av Maria Forssell, kundansvarig säljare på BoKlok.
Eva Andrén uppvaktades med tulpaner och kort av Maria Forssell, kundansvarig säljare på BoKlok.

Nyhet -

​På besök i BoKlok Tornseglaren i Höganäs - Sveriges nöjdaste bostadsprojekt 2019!

Dagen efter att 2019 års NKI-resultat presenterats på Prognoscentrets seminarium i Stockholm, uppvaktade Maria Forssell, kundansvarig säljare, och Juvall Jungman, projektutvecklare, på BoKlok, de boende i BoKlok Tornseglaren i Höganäs med färgglada tulpanbuketter.

Alla 36 lägenheter i BoKlok Tornseglaren fick påhälsning, och både glädje och stolthet mötte Maria och Juvall när de knackade på med blommor i famnen och förklarade sitt ärende. De flesta av de boende bjöd in på husesyn och ett litet samtal om nöjdheten i föreningen generellt, men även mer specifikt i den egna bostaden. En kvinnlig boende nämnde t.ex. att hon hellre haft ett lite större sovrum, på bekostnad av badrummets storlek, och en annan boende undrade om det inte varit klokt att vända på trumman för friskluftsintaget. Juvall och Maria lyssnade uppmärksamt och antecknade.

- Våra kunders åsikter är jätteviktiga för oss. Genom att lyssna och ta med oss deras tankar tillbaka till produktutvecklingsgänget gör vi det möjligt att förbättra vår produkt – och på sikt få ännu mer nöjda kunder, sa Juvall Jungman.

Tyvärr var inte alla 36 medlemmar i brf Tornseglaren hemma på fredagsförmiddagen. Då hängdes buketten istället på dörren tillsammans med ett förklarande grattis-kort, och gladde på så vis förhoppningsvis den boende senare på dagen.

En som var hemma och som bjöd in Maria och Juvall för en liten pratstund är Eva Andrén. Hon flyttade in i sin kloka bostad i december 2018, och nöjdheten går inte att ta miste på när hon berättar om sitt hem.

- Jag fick definitivt den bästa lägenheten. Här på gaveln har jag sol hela dagen - först på balkongen på förmiddagen, och sedan på loftgången på eftermiddagen.

Hon berättar vidare att hon upplever att lägenheten känns större än sina 55 kvadratmeter, och att hon är glad för att hon hunnit lära känna alla som bor på samma loftgång som hon.

- Det ger en extra trygghet att känna igen sina grannar, förklarar hon.

Maria Forssell har arbetat som kundansvarig säljare på BoKlok i sju år. I sitt arbete har hon daglig kontakt med kunder och intressenter. Hon lotsar dem genom säljprocessen och reder ut alla frågor kring BoKlok, bostäderna och det här med att bo i en bostadsrättsförening.

- Vi är ett väl sammansvetsat projektteam som har lagt stor vikt vid frekvent och tydlig kommunikation med kunderna. Vi har dessutom träffat dem, och framförallt låtit dem träffa och lära känna varandra, vid flera tillfällen före inflyttningsdagen. Det tror jag är några av anledningarna till det fina NKI-resultatet här i Tornseglaren, säger Maria Forssell.

Juvall Jungman, som arbetade som projektledare i BoKlok Tornseglaren instämmer.

- Det är exakt sådant här som vi gjorde idag som är så viktigt. Att prata med kunderna, lyssna och försöka förstå. Vi försöker alltid att ha med ett kundperspektiv i alla beslut vi tar, och då behöver vi få tillfälle att träffa kunderna. Jag håller med Maria om att vårt arbete med att erbjuda kunderna möjligheter att lära känna varandra innan tillträdet förmodligen haft stor betydelse för NKI-resultatet - men också att låta dem nölära känna de som bor i grannföreningen, BoKlok Svalan. Det var något alla i projektgruppen brann för. Då blir man extra glad för att just gemenskap och trygghet i att känna varandra är ord som återkommer i samtalen med de boende här i dag, avslutar Juvall Jungman.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll

BoKlok har Sveriges nöjdaste bostadskunder – för fjärde gången på sex år

BoKlok har Sveriges nöjdaste bostadskunder – för fjärde gången på sex år

BoKlok har återigen den stora äran att få första pris för nöjdast kunder i en årlig branschmätning för bostadsutvecklare. Det är fjärde gången på sex år som BoKlok når första plats. Bakom förstaplaceringen ligger ett tydligt fokus på kundens upplevelse av köpprocessen, ett långsiktigt och metodiskt arbete inom BoKlok samt ett starkt engagemang bland BoKloks alla medarbetare.