Gå direkt till innehåll
BoKlok siktar mot ännu högre kundnöjdhet genom att förlänga kundresan

Nyhet -

BoKlok siktar mot ännu högre kundnöjdhet genom att förlänga kundresan

Nöjda kunder är en av hörnstenarna i BoKlok. Som ett steg i att ytterligare stärka kundnöjdheten och varumärket utökas nu informationen på boklok.se, för de som flyttat in i sitt kloka hem.

På boklok.se/nar-du-flyttat-in lanseras nu en ny sida där främsta fokus inte ligger på den som vill köpa en bostad, utan snarare på den som just flyttat in eller sedan länge bor i en. Detta är en del i det arbete som ständigt pågår på BoKlok; att underlätta för och erbjuda bra service till kunderna. Nu tydliggörs t.ex. de besiktningar och garantier som berör den nyproducerade bostaden, vilka rättigheter och skyldigheter man har som bostadsrättsinnehavare och stöd rörande skötseln av bostaden. Helt enkelt det man som kund kan tänkas behöva veta för att känna sig informerad och tillfreds när det gäller frågor som rör bostaden.

Emelie Ekelund, chef för försäljning och efterservice på BoKlok, har sett ett stort behov av lättillgänglig, samlad information för kunder efter att de flyttat in.

- När våra kunder packat upp sina flyttlådor och kommit tillrätta i sin bostad dyker det ofta upp frågor som man kanske inte haft en tanke på innan. Det kan vara allt från deras eget underhåll till hur saker och ting i bostaden och föreningen fungerar. Det är inte alltid så lätt att ta till sig den informationen innan man får tillträde till sin nya bostad så detta är ett sätt för oss att erbjuda en högre servicenivå och göra informationen lättillgänglig för kunden, säger Emelie Ekelund.

En del av innehållet på den nya webbsidan är korta filmer som berör underhållet av bostaden. Här kan man få råd, tips & trix för hur man bäst underhåller kyl & frys, fönster & dörrar, köksfläkt eller diskmaskin. Här finns även filmade genomgångar av media, el- och vatteninstallationer. Det blir helt enkelt en plats där det finns samlad information och svar på de vanligaste frågorna BoKlok-kunden brukar ställa om sitt boende.

- Vi som arbetar med efterservice hoppas att detta kan vara ett bra sätt att samlat kunna ge våra kunder information om vanliga moment, både i vår interna process, och när det gäller det underhåll kunden själv behöver genomföra. Det kan förhoppningsvis skapa en förståelse för hur vi arbetar, och samtidigt göra det enklare för kunden att hitta information om rutiner i hemmet. Om vi kan dela information på ett lätt och tydligt vis så tror jag att det med tiden kan ge ett positivt resultat på kundnöjdheten, säger Markus Tjäder, projektledare efterservice på BoKlok.

Den nya webbsidan är publicerad och tillgänglig för kunder från och med idag, och kommer allt eftersom att uppdateras med information om boendet och bostaden. Även om sidan primärt finns till för den som redan bor klokt är förhoppningen att informationen ska skapa en transparens även för de som är intresserade av att köpa en ny bostad.

-Vi hoppas att den nya sidan ska återspegla det starka fokus vi har på hela kundresan, och synliggöra hur vi arbetar med våra kunder, även för den som är intresserad av ett klokt boende, men ännu inte köpt. För oss är detta ett sätt att säkerställa att vi skapar rätt förväntningar kring hur det både är att köpa och att bo i ett BoKlok-hem. Rätt förväntningar, en högre tillgänglighet och möjlighet att få svar på sina frågor hoppas vi ska göra våra kunder ännu mer nöjda än de är idag. Vi arbetar ständigt med att ytterligare förbättra vår kundnöjdhet, och ser detta som ett steg i den riktningen, avslutar Emelie Ekelund. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll