Gå direkt till innehåll
Juvall Jungman och Maria Forssell från BoKlok tar emot priset för "bästa projekt" vid Prognoscentrets NKI-seminarium tidigare idag.
Juvall Jungman och Maria Forssell från BoKlok tar emot priset för "bästa projekt" vid Prognoscentrets NKI-seminarium tidigare idag.

Nyhet -

​Sveriges nöjdaste kunder bor i BoKlok Tornseglaren, Höganäs

Resultaten för Prognoscentrets branschmätning för bostadsutvecklare 2019, ”Sveriges nöjdaste kunder”, är nu tillkännagivna – och det enskilda projekt som fick högst NKI var BoKlok Tornseglaren i Höganäs. Det betyder att Sveriges nöjdaste kunder har betalat lite mindre för sitt boende!

Sveriges nöjdaste kunder i ett enskilt bostadsprojekt bor i BoKlok Tornseglaren i Höganäs, en gemytlig och småskalig bostadsrättsförening med 36 lägenheter. BoKlok Tornseglaren kom på förstaplats med ett NKI (nöjd-kund-index) på 87, vilket kan jämföras med branschsnittet på 72.

- Det här är fantastiskt! Vi som jobbat med projektet är både jätteglada och jättestolta. Det här är ett bevis på att allt arbete vi lagt ned gett resultat – vi har lyckats helt enkelt! Många faktorer har såklart spelat in, men alla som arbetat med projektet ska ge sig själva en stor klapp på axeln idag, vilket team! säger Maria Forssell, kundansvarig säljare på BoKlok och ansvarig för BoKlok Tornseglaren.

NKI beskriver hur nöjda de som köpt bostad är, tillkännages varje år och baseras på bostäder som färdigställts för inflyttning under det gångna året. Mätningen räknar med sju olika parametrar, bl.a. bostadens kvalitet, personlig service, prisvärdhet samt pålitlighet i form av att hålla löften och att leverera felfria bostäder.

- Att ett av våra projekt har Sveriges mest nöjda kunder, känns ju otroligt fint. Vi har såklart jobbat hårt med NKI i BoKlok Tornseglaren, men det gör vi i alla projekt. Allting börjar egentligen där, att vi på BoKlok är duktiga på att fokusera på våra kunder och att vi alltid försöker se saker genom kundens ögon. Jag tror att det är nyckeln, och att vi vill mer än att sälja bostäder – vi vill skapa områden där människor trivs och känner sig hemma, utan att det ska kosta skjortan. Det har vi uppenbarligen lyckats extra mycket med i Tornseglaren!, säger Juvall Jungman, projektutvecklare på BoKlok och med i projektteamet för BoKlok Tornseglaren.

Totalt har BoKlok hela fyra projekt på topp tio-listan för projekt med nöjdast kunder. Utöver BoKlok Tornseglaren återfinns även BoKlok Teaken, BoKlok Åkern och BoKlok Solbacka, alla i Stockholmsområdet, på topp tio-listan.

Förutom att ha de mest nöjda kunderna i ett enskilt projekt, kammade BoKlok också hem en andraplats för nöjdast kunder genomgående i riket. Det är fjärde året i rad som BoKlok fått pallplats när det kommer till Sveriges mest nöjda kunder – varav två år som förstapristagare. Det är vi såklart också väldigt stolta över!

Om Prognoscentret

Prognoscentret, som utför branschens mätningar av kundnöjdhet, är ett oberoende marknadsanalysföretag. De flesta företag som bygger bostadsrätter deltar i Prognoscentrets mätning och mer än 85 procent av alla nyproducerade bostadsrätter i Sverige täcks därför in av undersökningen.

Undersökningen har genomförts i samarbete med branschens aktörer och grundas på närmare 12 500 svar från bostadsköpare. Prognoscentrets branschmätning följer allmän praxis inom nöjdhetsmätningar och resultaten är därmed jämförbara med NKI-värden från till exempel Svenskt Kvalitetsindex.

För frågor om undersökningen vänligen kontakta:

Erika Knutsson, Prognoscentret AB, 08-59905783 eller ek@prognoscentret.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll