Gå direkt till innehåll
Illustration av innergården med gröna ytor och lekplats, BoKlok Knyttet på Telestadshöjden i Växjö.
Illustration av innergården med gröna ytor och lekplats, BoKlok Knyttet på Telestadshöjden i Växjö.

Pressmeddelande -

Telestadshöjden i Växjö växer med ytterligare 40 lägenheter från BoKlok

Onsdagen den 3 november startar försäljningen av ytterligare 40 lägenheter från BoKlok på Telestadshöjden i Växjö. Bostäderna fördelas genom en öppen turordningsdragning under en digital säljstart. Inflyttning är beräknad till vintern 2023.

Lägenheterna byggs som bostadsrätter och kommer att ha ett, två, tre eller fyra rum med en yta på 31, 55, 72 respektive 85 kvm. Priserna startar på 845 000 kr för en etta, 1 195 000 kr för en tvårumslägenhet, 1 545 000 kr för en trerumslägenhet och 1 745 000 kr för en fyrarumslägenhet, med en månadsavgift som ligger mellan ca 2200-4600 kr.

- Det här blir vår fjärde etapp av bostäder här på Telestadshöjden. De första tre etapperna har varit väldigt eftertraktade och sålde slut fort. Att det är så många som är intresserade av oss här känns kul, och då känns det ju såklart extra bra att nu kunna erbjuda fler bostäder till ett bra pris. BoKloks grundtanke är ju att alla ska ha råd att bo bra. Den här etappen är också en del av vårt nya lägenhetskoncept, ritat i samarbete med arkitekt Thomas Sandell! säger Simon Wedeborg, projektchef på BoKlok.

Alla som anmäler intresse via BoKloks hemsida kommer att ha möjlighet att anmäla sig till en digital säljstart. Då sker en turordningsdragning, som bestämmer i vilken ordning kunderna får välja bostad. Genom att genomföra försäljningen på det sättet ges alla samma chans till alla bostäder.

- Med en digital säljstart och en turordningslista får alla samma möjlighet att delta och man kan välja boende i tur och ordning, samt lugn och ro, utan att behöva armbåga sig fram i en budgivning. Det gör försäljningen rättvis vilket är viktigt för oss, säger Simon Wedeborg.

Det nya kvarteret med lägenheter kommer att heta BoKlok Knyttet, och ligger i anslutning till BoKloks tidigare bostadsprojekt på Telestadshöjden. På Telestadshöjden planeras även för skolor, förskolor, utbyggd kollektivtrafik, samtidigt som grönområden bevaras och utvecklas.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt närmre 12 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 2019 lanserades BoKlok också i Storbritannien.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll