Gå direkt till innehåll
Illustration av det nya området BoKlok Sjöliden i Berg, Linköping.
Illustration av det nya området BoKlok Sjöliden i Berg, Linköping.

Pressmeddelande -

Hem med solceller på taken från BoKlok säljstartas i Linköping!

Tisdagen den 8 juni startar försäljningen av BoKlok-lägenheter och radhus i Berg i Linköping. Alla som anmäler intresse på BoKloks hemsida ges möjlighet att vara med i en livesänd turordningsdragning som bestämmer i vilken ordning man får välja sin nya bostad. Byggstart är planerad till oktober 2021, med beräknad start för inflyttning sommaren 2022 för lägenheterna och hösten 2022 för radhusen.

I Berg ska BoKlok bygga 28 lägenheter och 20 radhus, alla i bostadsrättsform. Lägenheterna kommer att ha två, tre och fyra rum med en yta på 55, 72 respektive 85 kvm. Priserna startar på 1 595 000 kr med en månadskostnad, för avgift till bostadsrättsföreningen och beräknad ränta, på ca 5400 kr för en tvårumslägenhet. Radhusen kommer att ha fem rum fördelat på 117 kvm, med ett pris från 2 995 000 kr. Boendekostnaden per månad för radhusen beräknas bli ca 9400 kr inkl. driftskostnad, ränta och månadsavgift till föreningen.

- Vi har tagit fram en ny generation flerfamiljshus tillsammans med den välkända arkitekten Thomas Sandell. Fokus har legat på att utveckla den utvändiga arkitekturen och miljön. Interiört är bostäderna lika smart planerade som de var innan – precis som våra radhus. Vi erbjuder ett renoveringsfritt och bekymmersfritt boende som passar alla skeden i livet, säger Mattias Falk, projektchef på BoKlok.

Helt i linje med resan till klimatneutralitet som BoKlok gör får bostäderna i Berg solceller på taken. Redan 2018 började BoKlok att installera solceller i alla nya lägenhetsprojekt. Initiativet var ett samarbete mellan BoKlok och IKEA, med målet att göra solenergi tillgänglig för de många människorna.

- Vi är extra stolta över att vara först ut med att ha solceller på både våra lägenheter och radhus. Solcellerna kommer att ge ett ordentligt energitillskott till att driva husens ventilation, belysning osv. Eventuellt överskott skickar vi ut på elnätet så att fler kan få grönare el, säger Mattias Falk.

Det nya kvarteret i Berg norr om Linköping kommer att kallas BoKlok Sjöliden och ligger i direkt närhet till natur, Kungsbro naturreservat och sjön Roxen. Förskolor, skolor och service finns i området. Centrala Linköping nås via gång- och cykelbana hela vägen in i stan, eller med buss på 25 min.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt närmre 12 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 2019 lanserades BoKlok också i Storbritannien.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll