Gå direkt till innehåll
Emma Galley, projektingenjör från Skanska UK som nu stärker BoKloks team.
Emma Galley, projektingenjör från Skanska UK som nu stärker BoKloks team.

Nyhet -

Utbytesprogram stärker BoKlok med medarbetare från Skanska UK

BoKlok är ett bolag inom Skanskakoncernen vilket betyder att de anställda tar del av samma förmåner, utbildningar och utbytesprogram som Skanska-anställda får. Ett av personalutbytesprogrammen inom koncernen heter Skanska Stretch, och via det har BoKlok fått förstärkning i sex månader från Skanska UK.

I början av oktober kom Emma Galley till Sverige från Storbritannien för att ansluta till BoKloks team, som en del av utbytesprogrammet Skanska Stretch. Emma är projektingenjör och kommer att vara ombord för att arbeta med teamet i Malmö fram till den 31 mars. Hennes huvudsakliga fokus är att arbeta med BoKloks kommande projekt Grönhult i Sege park, Malmö, som har en tydlig hållbarhetsprofil och kommer att bli BoKloks mest hållbara projekt hittills.

- Grönhult är ju ett pilotprojekt för BoKlok och ambitionen är att bygga huset så "off-grid" som möjligt, vilket innebär att det ska kunna fungera även utanför ordinarie stadsnät. Lägenheterna kommer t.ex. att ha vindkraftverk och solpaneler på taket för att skapa energi, och kommer att ha en väldigt låg vatten- och energianvändning. Det jag har tittat på har främst varit hur vi kan ”skörda” regnvatten och återanvända det, berättar Emma Galley.

Emma har i grunden en civilingenjörsexamen och har arbetat på Skanska UK i nästan 8 år. Innan hon kom till BoKlok arbetade hon med Business Improvement hemma i Storbritannien.

- Emma har bidragit med många nya idéer och har utmanat oss kring hur vi kan öka lönsamhet och kundnöjdhet i våra projekt. Att få in någon från en annan verksamhet, och Emmas vilja att verkligen vilja sätta sig in i vårt arbete, har gjort att vi som arbetsgrupp fått ifrågasätta etablerade ”sanningar” och arbetssätt. Det har varit väldigt lärorikt för oss, och jag hoppas att Emma också kan ta med sig lärdomar från BoKlok till sitt arbete i Skanska UK, säger John Hedblad, senior affärsutvecklare på BoKlok, och den som är Emma Galleys närmaste chef i BoKlok.

Skanska Stretch
Skanska Stretch är ett globalt ledarskapsprogram för Skanskas tidiga karriärtalanger. Målet med Skanska Stretch är att deltagarna ska bygga kunskap, ledarförmåga och ett internationellt nätverk för kunskapsutbyte och affärsutveckling.

- Jag har verkligen uppskattat att vara en del av Skanska Stretch-programmet. Både för min personliga utveckling i form av att jag utvecklat mina ledaregenskaper, men också att jag fått möjligheten att träffa människor från så många delar av Skanska och lärt mig om de olika affärsenheterna. Att vara en del av BoKlok-teamet har också varit en ögonöppnare. Det är fantastiskt att lära sig hur BoKlok är så kundfokuserat och har ett så specifikt erbjudande. Det tänket hoppas jag ta med mig hem och att mitt team i Storbritannien kan lära sig av BoKlok och hur man arbetar här, säger Emma Galley.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll