Gå direkt till innehåll
Illustration av entrésida med förstukvist och balkong. På bilden syns också uppfart och  carport. BoKlok Pilen i Strömstad.
Illustration av entrésida med förstukvist och balkong. På bilden syns också uppfart och carport. BoKlok Pilen i Strömstad.

Pressmeddelande -

BoKlok bygger fler par- och kedjehus i Strömstad

I Mällbydalen i Strömstad bygger BoKlok redan 20 rad- och parhus. Efter en framgångsrik försäljning utökar man nu med ytterligare 22 par- och kedjehus på tomten intill. Försäljningen kommer att starta den 24 maj och inflyttning är beräknad till våren/sommaren 2022.

Snart startar BoKlok försäljningen av 22 nya parhus och kedjehus i Mällbydalen, Strömstad. Husen kommer att ha 5 rum och kök, fördelade på 117 kvm i två plan, med både altan och balkong. På uppfarten finns uppställningsplats för två bilar, och kedjehusen har också egen carport. Husen säljs som bostadsrätter med ett frånpris på 2 295 000 kr och månadsavgift till bostadsrättsföreningen på ca 4900 kr. Beräknad boendekostnad för avgift, driftskostnader och ränta blir ca 8900 kronor per månad.

- Vi är väldigt glada för att vara med i utvecklingen av Mällbydalen och kunna erbjuda ytterligare bostäder till ett bra pris i Strömstad. Trots en speciell marknad som påverkats av Corona-pandemin har vi nu sålt alla bostäder i vår första etapp, BoKlok Sälgen, som har tillträde till hösten. Nu vill vi ge ännu fler möjlighet att köpa ett klokt boende till ett bra pris, säger Johanna Ruul, projektchef på BoKlok.

Det nya kvarteret, som kallas BoKlok Pilen, är högt beläget och alla hus får en rymlig altan med utsikt mot natur eller omkringliggande områden. Många hus har också en upplåten tomtyta med bearbetad naturmark. De två nya BoKlok-kvarteren kommer tillsammans bilda ett bostadsområde med närhet till både staden, havet och skogen. Inflyttning sker våren/sommaren 2022.

- Då stora delar av våra hus byggs i fabrik kan vi färdigställa husen ganska snabbt. I fabriken använder vi smarta och effektiva tillverkningsprocesser samtidigt som vi skyddar husen från väder och vind. Det minskar också vår påverkan på miljö och klimat, säger Johanna Ruul, projektchef på BoKlok.

Försäljningen av BoKlok Pilen startar måndag den 24 maj. BoKloks försäljningsfilosofi bygger på principen ”lika för alla” och bostäderna fördelas därför genom turordningsdragning. Alla som lämnar sitt intresse för projektet på BoKloks hemsida kommer också att få möjlighet att anmäla sitt deltagande till turordningsdragningen, som sker på säljstartsdagen. Därefter får deltagarna i tur och ordning välja vilken bostad de önskar köpa.

I närområdet kring det nya kvarteret finns förskola och skola. Större matbutik och service finns i Strömstad shoppingcenter ca 2,5 km bort och i Strömstad centrum, 4 km söderut, finns ett myllrande stadsliv, kommersiell och offentlig service, restauranger och kultur.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt närmre 12 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 2019 lanserades BoKlok också i Storbritannien.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll