Gå direkt till innehåll
Illustration av entré, parhus i BoKlok Lyckotäppan, Viken.
Illustration av entré, parhus i BoKlok Lyckotäppan, Viken.

Pressmeddelande -

Kloka rad- och parhus säljs i Viken

Torsdagen den 25 november startar försäljningen av BoKloks radhus och parhus i Vikens hage, Viken. Alla som anmäler sitt intresse på BoKloks hemsida ges möjlighet att vara med i en turordningsdragning, som avgör i vilken ordning man får välja sin nya bostad. Byggstart är planerad till våren 2022, med beräknad inflyttning våren 2023.

I det nya bostadsområdet Vikens hage i norra Viken ska BoKlok bygga 21 nya radhus och parhus i bostadsrättsform. Husen har 5 rum fördelade på 117 kvm i två plan. Alla hus får altan, många av dem i direkt anslutning till en ny områdespark. En del av husen har en mindre trädgård och biluppställningsplats utanför bostaden. Kvarteret byggs med solceller på taken, så att alla bostäder i föreningen kan ta del av förnyelsebar el. Priserna startar på 2 725 000 kr, med en månadsavgift på 5350 kr.

- Viken är en populär ort att bo i, vilket är lätt att förstå - med sin pittoreska charm, läget vid havet och närheten till Helsingborg och Höganäs. Det känns därför extra kul att få tillföra nya hem till fler familjer som vill bo och leva här, säger Henrik Grahn, projektledare på BoKlok.

Torsdagen den 25 november är det dags för säljstart. Likt alla bostäder från BoKlok sker säljstarten genom en turordningsdragning online. Alla som har lämnat sitt intresse för projektet på BoKloks hemsida ges möjlighet att deltaga. Vid dragningen får alla intressenter ett nummer, som sedan avgör i vilken ordning de får välja bostad. På så vis ges alla samma chans att välja bostad först.

- Det är alltid spännande att komma igång med försäljningen! Vi har ju byggt radhus och parhus bara några kvarter härifrån, tidigare. Då gick försäljningen väldigt bra och även denna gång har vi fått in ett stort antal intressenter vilket gläder oss, säger Henrik Grahn.

Det nya bostadsområdet heter BoKlok Lyckotäppan och ligger längs Prästavägen i norra Viken, där det just nu utvecklas totalt 170 nya bostäder, en förskola och kvartersparker. I närområdet finns redan Vikenskolan (F-9), lekplatser, vårdcentral, matbutik och lanthandel. 1,5 km söderut, i centrala Viken, finns övrig service, småbåtshamn och restauranger. Från Viken tar det cirka 10 min med bil till Höganäs och 20 min med bil till Helsingborg.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt närmre 13 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 2019 lanserades BoKlok också i Storbritannien.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll