Gå direkt till innehåll
Illustration av interiör kök, småhus från BoKlok. OBS! Bilden är en illustration och avvikelser kan förekomma i slutgiltig byggnation.
Illustration av interiör kök, småhus från BoKlok. OBS! Bilden är en illustration och avvikelser kan förekomma i slutgiltig byggnation.

Pressmeddelande -

BoKlok kommer tillbaka till Viken med ytterligare 21 radhus och parhus

Vikens hage i norra Viken utökas med fler bostäder och en ny förskola. Här ska BoKlok bygga 21 kvadratsmarta radhus och parhus, med beräknad inflyttning vintern/våren 2023. Försäljningen startar till hösten 2021.

- Det känns kul att få vara med och utveckla Vikens hage. Vi har tidigare byggt just radhus och parhus bara lite längre söderut, på Hyllebärsvägen. Det blev ett uppskattat projekt med bra mottagande vilket vi såklart hoppas på även denna gång, säger Henrik Grahn från BoKlok.

Det nya projektet har fått namnet BoKlok Lyckotäppan. Husen säljs som bostadsrätter och kommer uppföras som parhus och radhus med 5 rum och kök, fördelade på 117 kvm och två plan. Alla hus får en rymlig altan på trädgårdssidan och flera av dem vetter mot en ny områdespark. En del av husen har också en mindre trädgård och biluppställningsplats i direkt anslutning till bostaden.

- Vi är glada över att kunna erbjuda fler kloka bostäder här. Viken är en familjevänlig liten pärla precis vid havet, med behändigt avstånd till både storstaden Helsingborg och Höganäs. Här råder en fin kombination av lugn och harmoni, samtidigt som allt du behöver finns nära till hands, säger Henrik Grahn.

Det nya bostadsområdet ligger längs Prästavägen i norra Viken, där det just nu utvecklas totalt 170 nya bostäder, en förskola och kvartersparker. I närområdet finns redan Vikenskolan (F-9), lekplatser, vårdcentral, matbutik och lanthandel. 1,5 km söderut, i centrala Viken finns övrig service, småbåtshamn och restauranger. Från Viken tar det cirka 10 min med bil till Höganäs och 20 min med bil till Helsingborg.

Försäljningen av de nya bostäderna startar hösten 2021 och säljstarten sker genom en offentlig turordningsdragning online. Alla som har anmält sitt intresse för projektet på BoKloks hemsida blir inbjudna till att delta vid säljstarten. Vid turordningsdragningen får alla intressenter ett nummer, som sedan avgör i vilken ordning de får välja bostad.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt närmre 12 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 2019 lanserades BoKlok också i Storbritannien.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll