Gå direkt till innehåll
Översiktsillustration av det nya kvarteret BoKlok Kronan i Steninge slottsby, Sigtuna.
Översiktsillustration av det nya kvarteret BoKlok Kronan i Steninge slottsby, Sigtuna.

Pressmeddelande -

BoKlok startar försäljningen av bostäder i Steninge slottsby, Sigtuna

Tisdagen den 30 november startar försäljningen av BoKlok-lägenheter, par- och radhus i Steninge slottsby i Sigtuna. Alla som anmäler intresse på BoKloks hemsida ges möjlighet att vara med i en öppen turordningsdragning. Dragningen bestämmer i vilken ordning man får välja sin nya bostad, och utesluter budgivning. Byggstart är planerad till våren 2022, med beräknad inflyttning hösten 2023.

I Steninge slottsby ska BoKlok bygga 40 lägenheter och 38 par- och radhus. Lägenheterna kommer att ha två, tre och fyra rum med en yta på 55, 72 respektive 85 kvm. Par- och radhusen kommer att ha fem rum med en yta på 117 kvm fördelade på två våningar. Alla bostäder byggs som bostadsrätter. Priserna startar på 1 695 000 kr med en total månadskostnad (avgift till bostadsrättsföreningen, amortering, driftskostnad och beräknad ränta) på ca 7470 kr för en tvårumslägenhet.

- Vi bygger våra hus på ett modernt och innovativt sätt – inomhus i fabrik. Det gör att vi kan använda smarta tillverkningsprocesser, tänka i stora volymer och på så sätt vara prisvärda. Samtidigt minskar vi vår miljö- och klimatpåverkan och husen skyddas från väder och vind under byggprocessen, säger Helena Wilroth, projektchef på BoKlok.

Likt alla bostäder från BoKlok fördelas lägenheterna efter principen ”lika för alla”. Det betyder att alla som lämnar intresse för projektet på BoKloks hemsida, kommer att få möjlighet att anmäla sig till deltagande vid en öppen turordningsdragning. Via en digital säljstart dras turordningslistan som sedan bestämmer vem som får välja bostad först, som nummer två, nummer tre osv.

- Våra kunder har ofta olika önskemål om sina boenden; vissa vill bo stort, andra vill bo mindre, vissa vill bo högre upp och andra i markplan. Genom vår turordningslista får kunderna möjlighet att välja en bostad som passar just dem, i lugn och ro. Att det sker online gör också processen transparent och rättvis, och ingen behöver ha vassa armbågar - processen är samma för alla, säger Helena Wilroth.

Det nya kvarteret i Steninge slottsby kommer att kallas BoKlok Kronan och ligger längst upp i det nya bostadsområdet, granne med skogen. Steninge ligger i närheten av Arlanda, mitt emellan Stockholm och Uppsala. I området finns båthamn, badplats, ridstall, restauranger och butiker, såväl som lekplatser och motionsspår. En förskola har också nyligen startat i området. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt närmre 13 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 2019 lanserades BoKlok också i Storbritannien.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll