Gå direkt till innehåll
Illustration de kommande lägenheterna i BoKlok Aroma, Drottninghög, Helsingborg.
Illustration de kommande lägenheterna i BoKlok Aroma, Drottninghög, Helsingborg.

Pressmeddelande -

​Nu startar försäljningen av BoKloks bostadsrätter på Drottninghög, Helsingborg

Torsdagen den 19 november startar försäljningen av de bostadsrätter BoKlok ska bygga på Drottninghög i Helsingborg. Lägenheterna är en del i hållbarhetsprojektet DrottningH och bostäderna ska vara klara för inflyttning till stadsmässan H22 som äger rum sommaren 2022.

På Drottninghög ska BoKlok bygga flertalet bostäder under de kommande åren. Den första etappen, BoKlok Aroma, kommer att bestå av 36 lägenheter med ett, två eller tre rum med en yta på 31, 55 respektive 72 kvm. De byggs som bostadsrätter och priserna startar på 745 000 kr med en månadsavgift till föreningen på ca 1840 kr för en etta.

- Vi är väldigt glada att vara en del av hållbarhetsprojektet DrottningH och att bygga ett nytt kvarter med bostäder på Drottninghög. Intresset för de här lägenheterna har varit jättestort. Nu ser vi fram emot säljstarten och hoppas att alla får möjlighet att köpa den bostad de vill ha. Vi har också precis öppnat upp möjligheten att anmäla intresse till etapp två, BoKlok Melba, som blir Drottninghögs allra första radhusprojekt! säger Jessica Hallberg, projektchef på BoKlok.

På BoKlok säljs alla bostäder rättvist, vilket betyder att bostäderna fördelas genom en offentlig turordningsdragning. Alla som anmält intresse för projektet på BoKloks hemsida får möjlighet att delta i en turordningsdragning som bestämmer vem som får välja bostad som nummer ett, nummer två o.s.v. Genom att sälja bostäder på detta sätt utesluts budgivning i hela köpprocessen och alla får samma chans att köpa – till fast pris!

För att minska smittspridning under rådande pandemi har BoKlok begränsat mängden personliga möten och gjort stora delar av försäljningsprocessen onlinebaserad. Det innebär att turordningsdragningen livesänds och avtalsskrivningar görs digitalt via e-signering.

- Tidigare har det nästan bara funnits hyresrätter på Drottninghög, så det är lite extra kul att kunna erbjuda bostadsrätter. Vi vet dock att det för många är ett stort steg och investering att köpa sin bostad, istället för att hyra. Kanske nu mer än någonsin i dessa virustider. Så för att möjliggöra en bostadsaffär för så många som möjligt har vi förutom att hålla våra normalt låga priser dessutom sänkt förskottsbeloppet på alla våra lägenheter från 25 000 kr till 10 000 kr, säger Jessica Hallberg.

I närområdet kring det nya kvarteret, BoKlok Aroma, finns flertalet skolor, förskolor och mataffärer. Diverse sportanläggningar, grönområden och lekplats finns nära, och till centrala Helsingborg är det 3,5 kilometer. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt närmre 12 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 2019 lanserades BoKlok också i Storbritannien.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll