Gå direkt till innehåll
Illustration av interiör, småhus från BoKlok. OBS! Bilden är en illustration och avvikelser kan förekomma i slutgiltig byggnation.
Illustration av interiör, småhus från BoKlok. OBS! Bilden är en illustration och avvikelser kan förekomma i slutgiltig byggnation.

Pressmeddelande -

BoKlok bygger fler hem i Sundsvall

I Lillhällom i Sundsvall ska BoKlok bygga 34 lägenheter och 27 rad- och parhus. Försäljningen kommer att starta under hösten 2021. Byggstart är planerad till hösten 2021, med beräknad inflyttning vintern 2022/2023.

- Vi är glada över att kunna erbjuda en annan typ av boendeform än villor som är det vanligaste i den här delen av Sundsvall. Våra bostadsrätter kommer komplettera den befintliga bebyggelsen fint och skapar möjligheter för fler att bo bra i ett hem man äger, säger Marie Strand, projektchef på BoKlok.

Alla bostäder byggs som bostadsrätter och kommer ingå i samma bostadsrättsförening, BoKlok Grimman. Husen kommer att ha fem rum, fördelade på 117 kvm och två plan. Lägenheterna kommer att ha två, tre eller fyra rum med en yta på 55, 72 respektive 85 kvm.

- På BoKlok bygger vi inte bara hållbara hem, utan hållbara områden. Det hoppas vi kunna bidra med även här i Lillhällom, med hus som byggts i hållbara material. Lägenhetshusen är ritade av arkitekten Thomas Sandell. Med ny design av själva husen och ett tydligt koncept för utomhusmiljön hoppas vi kunna skapa inte bara bostäder i hög kvalitet, utan en hemkänsla i området genom gröna andrum och plats för möten och lek på gården, säger Marie Strand.

Det nya kvarteret i Lillhällom ligger nära skogs- och friluftsområden men med Sundsvalls centrum bara 6 kilometer bort.

På BoKlok säljs alla bostäder rättvist, vilket betyder att de fördelas genom en offentlig turordningsdragning. Alla som anmält intresse för projektet på BoKloks hemsida får, när det blir dags för försäljning, möjlighet att delta i en turordningsdragning som bestämmer vem som får välja bostad som nummer ett, nummer två o.s.v.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt närmre 12 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 2019 lanserades BoKlok också i Storbritannien.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll