Gå direkt till innehåll
Illustration av de nya lägenhetshusen i BoKlok Amazonen, Hälsinggården, Falun.
Illustration av de nya lägenhetshusen i BoKlok Amazonen, Hälsinggården, Falun.

Pressmeddelande -

Nu får fler möjligheten att bo klokt i Falun

Tisdagen den 23 mars startar BoKlok försäljningen av 26 nya lägenheter på Hälsinggården i Falun. Alla som anmäler intresse på BoKloks hemsida ges möjlighet att vara med i en livesänd turordningsdragning. Dragningen bestämmer i vilken ordning man får välja sin nya bostad, och utesluter budgivning. Byggstart är planerad till maj, med beräknad inflyttning till sensommaren/hösten 2022.

Nu kommer BoKlok tillbaka till Falun och ska bygga 26 lägenheter i Hälsinggården. Lägenheterna kommer att ha två, tre eller fyra rum och kök med en yta på 55, 72 respektive 85 kvm. De byggs som bostadsrätter med priser som startar på 1 395 000 kr, med boendekostnad för avgift till bostadsrättsföreningen och beräknad ränta från ca 4970 kronor per månad för en tvårumslägenhet.

- De här bostäderna byggs som en del av vår nya version av våra lägenhetshus. Resultatet är ett samarbete mellan arkitekt Thomas Sandell och BoKlok. Fokus har legat på att utveckla den utvändiga arkitekturen och miljön. Interiört ser de mer eller mindre likadana ut – och är lika smart planerade som alltid. Alla förändringar som gjorts bygger på vår grundtanke om att kunna erbjuda hållbara hem som man ska ha råd att bo bra i, säger Marie Strand, projektchef på BoKlok.

På BoKlok säljs alla bostäder rättvist, vilket betyder att de fördelas genom en offentlig turordningsdragning. Alla som anmält intresse för projektet på BoKloks hemsida får möjlighet att delta i en turordningsdragning som bestämmer vem som får välja bostad som nummer ett, nummer två o.s.v. Genom att sälja bostäder på detta sätt utesluts budgivning i hela köpprocessen och alla får samma chans att köpa – till fast pris!

För att minska smittspridning under rådande pandemi har BoKlok begränsat mängden personliga möten och gjort stora delar av försäljningsprocessen onlinebaserad. Turordningsdragningen livesänds och avtalsskrivningar görs digitalt via e-signering.

- Vi tycker att vårt tillvägagångssätt är det mest rättvisa. Att nu göra det online är ju lite annorlunda från hur vi brukar göra, men det är samma princip. Vi utesluter budgivning i försäljningen vilket gör att slutpriset aldrig blir mer än man förväntat sig och det tycker vi är viktigt, säger Marie Strand.

Det nya kvarteret BoKlok Amazonen ligger i Haraldsbo, Hälsinggården och har nära till mataffär, pizzeria och sporthall. Förskola och skola ligger i närområdet, och kommunikationsmöjligheterna till centrala Falun är goda.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt närmre 12 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 2019 lanserades BoKlok också i Storbritannien.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll