Gå direkt till innehåll
BoKlok säljledare Kim Holmgren fanns på plats vid morgonens prisutdelning och fick äran att ta mot diplomet
BoKlok säljledare Kim Holmgren fanns på plats vid morgonens prisutdelning och fick äran att ta mot diplomet

Nyhet -

BoKlok på delad bronsplats i kampen om branschens nöjdaste kunder 2016

Under morgonen höll Prognoscentret årets NKI*-seminarium på Spårvagnshallarna i Stockholm. Bäst i branschen bland nybyggnadsproducenter/projektutvecklare 2016 var HSB Bostad (NKI 79), och JM knep andraplatsen (NKI 78). Riktigt glädjande var att BoKlok också hamnade på prispallen - det blev delad bronsplats tillsammans med Ikano Bostad med NKI-resultatet 77.

- I år kan vi konstatera att ingen aktör når 2015 års rekordhöga nöjdhet men fortsatt rör det sig om mycket fina prestationer, sammanfattade Ellinor Lindström, affärsområdeschef på Prognoscentret, årets NKI resultat.

BoKlok hade utöver den delade tredjeplatsen bäst resultat av de representerade företagen på delfaktorerna Miljö och Prisvärt. 

- Att våra kunder ger oss ett högt betyg gällande prisvärdheten känns extra viktigt och glädjande för oss på BoKlok, då konceptet i korthet går ut på att de som bor ska få så mycket boende som möjligt för så lite pengar som möjligt, säger Jerrie Kristiansson, marknadschef på BoKlok.

BoKlok fanns även representerat på listan över årets bästa projekt. På en hedrande delad tredjeplats kom projektet BoKlok Sandlyckan i Falkenberg med ett NKI på 87 (vinnaren i kategorin var JM projektet Jasminen med ett NKI på 90).

I övrigt noterades att branschindex för 2016 var något lägre än 2015 (73 2016 jmf 74 2015), vilket förklarades bl.a. med att bostadsköparna blir allt yngre, och att yngre köpare är svårare att tillfredsställa vad gäller nöjdhet. Totalt var ca 45 företag representerade i branschmätningen och närmare 8000 kunder hade besvarat NKI-enkäterna som utgjorde underlaget för rankningen.

*NKI står för Nöjd Kund Index och mäter hur branschens kundupplevda kvalitet möts.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll