Gå direkt till innehåll
Illustrationsbild av BoKlok Flinta i skymningsljus
Illustrationsbild av BoKlok Flinta i skymningsljus

Pressmeddelande -

Hållbara hem från BoKlok säljstartas i Enköping

Tisdagen den 31 augusti startar försäljningen av lägenheter BoKlok i Gånsta, Enköping. Alla som anmäler intresse på BoKloks hemsida ges möjlighet att anmäla sig till en turordningsdragning. Dragningen bestämmer i vilken ordning man får välja sin nya bostad, och utesluter budgivning. Byggstart är planerad till hösten 2022, med beräknad inflyttning våren 2023.

I Gånsta ska BoKlok bygga 48 lägenheter, med två, tre eller fyra rum och en yta på 55, 72 respektive 85 kvm. Priserna startar på 1 395 000 kr med en månadskostnad, för avgift till bostadsrättsföreningen och beräknad ränta, från ca 4500 kr för en tvårumslägenhet.

- På BoKlok bygger vi alla våra bostäder i trä, genom modernt byggande i fabrik. Vi har lång erfarenhet och ett beprövat koncept. Vi kan fokusera på att höja kvaliteten ytterligare och bygga ännu mer hållbara bostäder, istället för att behöva börja om på varje byggplats vi kommer till, säger Erkki Eilola, projektchef på BoKlok.

Likt alla bostäder från BoKlok fördelas lägenheterna efter principen ”lika för alla”. Det betyder att alla som lämnar intresse för projektet på BoKloks hemsida, kommer att få möjlighet att anmäla sig till deltagande vid en offentlig turordningsdragning. Via en livesändning på webben dras turordningslistan som sedan bestämmer vem som får välja bostad först, som nummer två, nummer tre osv. Genom detta tillvägagångssätt ges alla samma chans och budgivning utesluts.

- Våra kunder har ofta olika önskemål om sina boenden; vissa vill bo stort, andra vill bo mindre, vissa vill bo högre upp och andra i markplan. Genom vår turordningslista får kunderna möjlighet att välja en bostad som passar just dem. Att det sker online, i realtid, gör också processen transparent och rättvis, säger Erkki Eilola.

Det nya kvarteret kommer att heta BoKlok Flinta och i närheten finns naturområden, förskolor, skolor och bra kommunikationer till centrala Enköping. Från Enköping station går det tåg till Stockholm, Uppsala, Västerås och Örebro. Från det nya kvarteret nås E18 på 5 minuter med bil.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt närmre 12 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 2019 lanserades BoKlok också i Storbritannien.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll