Gå direkt till innehåll
Översiktsillustration av det nya kvarteret BoKlok Grimman i Lillhällom, Sundsvall.
Översiktsillustration av det nya kvarteret BoKlok Grimman i Lillhällom, Sundsvall.

Pressmeddelande -

Nu startar BoKlok försäljningen av nytt bostadskvarter i Sundsvall

Torsdagen den 7 oktober startar försäljningen av lägenheter, par- och radhus från BoKlok, i Lillhällom i Sundsvall. Byggstart är planerad till hösten 2021, med beräknad inflyttning vintern 2022/2023.

I Lillhällom ska BoKlok bygga 34 lägenheter och 27 par- och radhus. Lägenheterna kommer att ha två, tre och fyra rum med en yta 55, 72 respektive 85 kvm. Par- och radhusen kommer ha fem rum på 117 kvadratmeter, fördelade på två våningar. Priserna startar på 1 275 000 kr med en månadsavgift till bostadsrättsföreningen på 3327 kr för en tvårumslägenhet.

- På BoKlok bygger vi alla våra bostäder i trä, genom modernt byggande i fabrik. Vi har lång erfarenhet och ett beprövat koncept, och kan fokusera på att hela tiden få ännu högre kvalitet och bygga ännu mer hållbara bostäder, istället för att behöva börja om på varje byggplats vi kommer till, säger Marie Strand, projektchef på BoKlok.

Likt alla bostäder från BoKlok fördelas lägenheterna efter principen ”lika för alla”. Det betyder att alla som lämnar intresse för projektet på BoKloks hemsida, kommer att få möjlighet att anmäla sig till deltagande vid en offentlig turordningsdragning. Via en livesändning på webben den 7 oktober dras turordningslistan som sedan bestämmer vem som får välja bostad först, som nummer två, nummer tre osv. Genom detta tillvägagångssätt ges alla samma chans och budgivning utesluts.

- Våra kunder har ofta olika önskemål om sina boenden; vissa vill bo stort, andra vill bo mindre, vissa vill bo högre upp och andra i markplan. Genom vår turordningslista får kunderna möjlighet att välja en bostad som passar just dem, utan att priserna pressas upp. Att det sker online, i realtid, gör också processen transparent och rättvis, säger Marie Strand, projektchef.

Det nya kvarteret i Lillhällom kommer heta BoKlok Grimman och ligger nära skogs- och friluftsområden men med Sundsvalls centrum bara 6 kilometer bort.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt närmre 12 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 2019 lanserades BoKlok också i Storbritannien.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll