Gå direkt till innehåll
Illustration av gatuvy, det nya kvarteret BoKlok Melba på Drottninghög, Helsingborg.
Illustration av gatuvy, det nya kvarteret BoKlok Melba på Drottninghög, Helsingborg.

Pressmeddelande -

​De första radhusen på Drottninghög i Helsingborg säljs av BoKlok

På onsdag 3 februari startar försäljningen av Drottninghögs allra första radhus som byggs av BoKlok. Husen är en del i stadsdelsutvecklingsprojektet DrottningH och planeras att färdigställas i samband med stadsmässan H22 som äger rum sommaren 2022.

Projekt DrottningH förnyar och förtätar Drottninghög, och detta projekt är BoKlok en del av. Tidigare har stadsdelen främst bestått av hyresrätter i lägenhetsform. De 31 bostadsrättsradhus BoKlok ska bygga på Drottninghög blir stadsdelens allra första radhus. De kommer att ha fem rum och kök, med en yta på 117 kvm, fördelat på två våningar. Priserna startar på 2 175 000 kr med en månadskostnad för avgift till föreningen, driftskostnad samt beräknad ränta från ca 8560 kr.

- Vi hoppas kunna bidra till Drottninghög genom att bygga bostadsrätter som möjliggör för människor att äga sitt eget hem, men till ett pris som många har råd med. Vi vet dock att det för många är ett stort steg och investering att köpa en bostad, istället för att hyra. Kanske speciellt nu under pandemin. För att möjliggöra en bostadsaffär för så många som möjligt har vi därför, förutom att hålla våra normalt låga priser, också sänkt förskottsbeloppet från 50 000 kr till 10 000 kr, säger Jessica Hallberg.

För att minska smittspridningen under rådande pandemi har BoKlok begränsat mängden personliga möten och gjort stora delar av försäljningsprocessen onlinebaserad. De nya bostäderna kommer därför att fördelas genom en livesänd offentlig turordningsdragning, helt enligt BoKloks försäljningsfilosofi ”lika för alla”. Det betyder att alla som anmält intresse för projektet på BoKloks hemsida, ges möjlighet att delta i turordningsdragningen den 3 februari. Dragningen bestämmer i vilken ordning kunderna får välja sin nya bostad, och utesluter budgivning.

- Vi har precis sålt vår första etapp här på Drottninghög, som var lägenheter med projektnamnet BoKlok Aroma. Försäljningen har gått väldigt bra, så det känns kul! Nu hoppas vi att det finns lika stort intresse för BoKlok Melba och Drottninghögs allra första radhus – som säljs precis lika rättvist som alla hem från oss, säger Jessica Hallberg, projektchef på BoKlok.

I närområdet kring det nya kvarteret, BoKlok Melba, finns flertalet skolor, förskolor och mataffärer. Sportanläggningar, grönområden och lekplats finns nära, och till centrala Helsingborg är det 3,5 kilometer. 

.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt närmre 12 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 2019 lanserades BoKlok också i Storbritannien.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll

Relaterade event