Gå direkt till innehåll
BoKlok sänker tröskeln för bostadsköp i Coronatider

Nyhet -

BoKlok sänker tröskeln för bostadsköp i Coronatider

Som ett sätt att sänka tröskeln för kundens steg in i bostadsaffären, sänker BoKlok nu kundens förskottsbelopp rejält. Istället för förskott på 25 000 kr för lägenhet respektive 50 000 kr för enfamiljshus, är det nu 10 000 kr oavsett bostad som gäller under hela 2020.

- I ovanliga och oroliga tider som dessa måste vi vara ännu mer ödmjuka inför vanliga människors privatekonomi och vardagssituation. Genom att minska förskottsbeloppet för våra bostäder hoppas vi att våra kunder vågar fortsätta planera för livet efter Corona, och kan ta nästa steg på sin kundresa hos oss trots den oroliga situationen, säger Emelie Ekelund, försäljningschef på BoKlok.

Rättvist och tryggt är ord som vi använder för att beskriva vår köpprocess. Vi har som exempel på det en turordningsdragning för att fastställa i vilken ordning våra kunder får välja bostad. Vi har också sedan tidigare KlokAffär – en extra trygghet som vi bjuder våra kunder på när de köper en bostad från oss.

Trygghet har nu, i samband med spridningen av Coronaviruset, fått en ännu djupare innebörd för de flesta av oss. Att kunna möjliggöra för fler att känna sig tillräckligt trygga för att ta ett köpbeslut känns därför naturligt. Även i krissituationer som den vi befinner oss i nu, vet vi nämligen att det finns ett fortsatt stort behov för många att hitta en ny bostad. Vi skiljer oss, skaffar barn eller behöver flytta på grund av förändrade arbetsförhållanden – det är inget som ändras över en natt.

- Vår kundresa är ungefär ett år lång, säger Emelie Ekelund, från intresseanmälan till inflyttningsdagen. De bostäder som köps i dag, kommer alltså att stå klara först om ca ett år. Men det är här och nu som vi ser att oron och osäkerheten kan komma att hämma våra kunder i deras köpbeslut. Förhoppningsvis kan det sänkta förskottsbeloppet samt vår inbyggda KlokAffär göra skillnad på den punkten.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll