Gå direkt till innehåll
BoKlok sänker tröskeln för bostadsköp i Coronatider

Nyhet -

BoKlok sänker tröskeln för bostadsköp i Coronatider

Som ett sätt att sänka tröskeln för kundens steg in i bostadsaffären, sänker BoKlok nu kundens förskottsbelopp rejält. Istället för förskott på 25 000 kr för lägenhet respektive 50 000 kr för enfamiljshus, är det nu 10 000 kr oavsett bostad som gäller under hela 2020.

- I ovanliga och oroliga tider som dessa måste vi vara ännu mer ödmjuka inför vanliga människors privatekonomi och vardagssituation. Genom att minska förskottsbeloppet för våra bostäder hoppas vi att våra kunder vågar fortsätta planera för livet efter Corona, och kan ta nästa steg på sin kundresa hos oss trots den oroliga situationen, säger Emelie Ekelund, försäljningschef på BoKlok.

Rättvist och tryggt är ord som vi använder för att beskriva vår köpprocess. Vi har som exempel på det en turordningsdragning för att fastställa i vilken ordning våra kunder får välja bostad. Vi har också sedan tidigare KlokAffär – en extra trygghet som vi bjuder våra kunder på när de köper en bostad från oss.

Trygghet har nu, i samband med spridningen av Coronaviruset, fått en ännu djupare innebörd för de flesta av oss. Att kunna möjliggöra för fler att känna sig tillräckligt trygga för att ta ett köpbeslut känns därför naturligt. Även i krissituationer som den vi befinner oss i nu, vet vi nämligen att det finns ett fortsatt stort behov för många att hitta en ny bostad. Vi skiljer oss, skaffar barn eller behöver flytta på grund av förändrade arbetsförhållanden – det är inget som ändras över en natt.

- Vår kundresa är ungefär ett år lång, säger Emelie Ekelund, från intresseanmälan till inflyttningsdagen. De bostäder som köps i dag, kommer alltså att stå klara först om ca ett år. Men det är här och nu som vi ser att oron och osäkerheten kan komma att hämma våra kunder i deras köpbeslut. Förhoppningsvis kan det sänkta förskottsbeloppet samt vår inbyggda KlokAffär göra skillnad på den punkten.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll

Illustration över det nya kvarteret BoKlok Fårhagen i Holmängs hage, Vänersborg.

​Holmängs Hage växer med 24 lägenheter och 20 radhus från BoKlok

På Holmängs Hage i utkanten av Vänersborg ska BoKlok bygga ytterligare 44 bostäder. Efter att ha producerat två inflyttningsklara etapper med lägenheter, blir det en tredje etapp med lägenheter och radhus. Försäljning kommer att starta efter sommaren och beräknad inflyttning är planerad till hösten 2021.

- Just nu håller vi på att sälja de sista lägenheterna i våra två första etapper med lä

Illustration av de nya kedjehusen i BoKlok Trollsländan, Teleborg, Växjö.

BoKlok startar försäljning av ett nytt kvarter med radhus, parhus och kedjehus på Teleborg, Växjö

Onsdagen den 17 mars startar försäljningen av BoKlok-hus på Teleborg i Växjö. För att ha möjlighet att köpa en av de 24 bostadsrättshusen ska man anmäla intresse och sedan delta under säljstarten och den livesända turordningsdragning som bestämmer i vilken ordning man får välja bostad. Byggstarten är planerad till i maj 2021, med beräknad inflyttning våren 2022.

Illustration av de nya husen i BoKlok Dahlian, med egna uteplatser som vetter mot fin utsikt och natursköna omgivningar.

Försäljningsstart av BoKloks nya kvarter med rad- och kedjehus i Häljarp, Landskrona

Onsdagen den 5 maj startar BoKlok försäljningen av en andra etapp med bostäder i Häljarp utanför Landskrona. Alla som anmäler intresse på BoKloks hemsida ges möjlighet att delta på den livesända säljstarten med turordningsdragning. Dragningen bestämmer i vilken ordning man får välja bostad. Byggstart är planerad till hösten 2021, med beräknad inflyttning till sommaren 2022.

Vid våra säljstarter stoppas turordningsanmälningarna i BoKlok-lådan, och vid slutet dras de i tur och ordning - en turordningsdragning, helt enkelt!

På BoKlok kör vi turordningsdragning - inte lottning!

BoKlok säljer bostäder på ett annorlunda sätt än andra bostadsutvecklare. Till exempel samlar vi alla intressenter på IKEA vid säljstarten istället för att träffa dem en och en. Det är ett av många sätt att hålla nere försäljningskostnaderna på. Det är också ett sätt att säkerställa en rättvis och demokratisk försäljning som är lika för alla - oavsett plånbokens storlek eller köparens bakgrund.