Gå direkt till innehåll
Visionsbilder av de kommande BoKlok-kvarteren på Drottninghög i Helsingborg. T.v. flerfamiljshus med lägenheter och t.h. radhus. Observera att avvikelser kan förekomma i slutgiltig bebyggelse. Illustration: Tengbom arkitektkontor.
Visionsbilder av de kommande BoKlok-kvarteren på Drottninghög i Helsingborg. T.v. flerfamiljshus med lägenheter och t.h. radhus. Observera att avvikelser kan förekomma i slutgiltig bebyggelse. Illustration: Tengbom arkitektkontor.

Pressmeddelande -

​BoKlok förvärvar mark av Helsingborgshem – planerar byggstart på Drottninghög under 2021

I februari i år tecknade BoKlok och Helsingborgshem ett samarbetsavtal med målet att BoKlok ska bygga 119 nya bostadsrätter på Drottninghög i Helsingborg. Nu har parterna signerat ett köpeavtal där BoKlok förvärvar mark av Helsingborgshem på Drottninghög.

Drottninghög i Helsingborg är en stadsdel som just nu genomgår ett utvecklingsprojekt fram till 2035, kallat projekt DrottningH. BoKlok är en av de aktörer som är med och utvecklar Drottninghög i nära samarbete med Helsingborgshem och Helsingborgs stad. Nya bostäder ska byggas och befintliga renoveras, samtidigt som man bygger ut service & infrastruktur, utvecklar grönområden och mötesplatser. Centralt i projektet är också arbete & utbildning, samt att skapa en meningsfull fritid för barn och unga.

- Att samarbeta med Helsingborgshem och Helsingborgs stad med utvecklingen av Drottninghög känns viktigt och fint. BoKlok har tidigare byggt i liknande områden och där har vi sett att människor gärna vill bo kvar i området, nära vänner och familj, utan att göra avkall på möjligheten att äga sitt eget boende. På Drottninghög vill vi skapa möjligheter för det, med priser som passar de flesta. Här gör vi också många små insatser som kan göra stor skillnad: bostadsrättsföreningsskola och byggandet av inbjudande gårdar & trygga områden, för att nämna några få saker, säger Thomas Lehrecke, marknadsområdeschef, BoKlok.

BoKloks byggnation på området sker i tre olika etapper, som totalt kommer att skapa 119 nya hem – 31 radhus och 88 lägenheter. Ambitionen är att de första två etapperna ska stå klara till stadsmässan H22 i juni 2022 där Drottninghög är ett av tre huvudområden. Förhoppningen är att en blandning av boende- och upplåtelseformer ska bidra till ett mer attraktivt område och skapa möjligheter för både de som bor på området idag och de som flyttar hit.

- Utvecklingsarbetet på Drottninghög bygger på samverkan, både med boende och de byggaktörer som nu samverkar i utvecklingsprojektet. BoKloks bostadsprojekt kommer att komplettera området med nya och annorlunda bostadstyper som efterfrågas både av de som bor här idag och nya Drottninghögsbor. Variationen det ger i området kommer på sikt att bidra till en ökad mångfald, vilket vi ser som väldigt positivt, säger Mia Larsson, affärsutvecklare, Helsingborgshem.

Den nya bebyggelsen ingår i detaljplanen för Grönkulla på Drottninghög som håller på att arbetas fram. Beslut om den nya detaljplanen förväntas vid årsskiftet 2020/2021 och planerad byggstart är under 2021.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt närmre 12 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 2019 lanserades BoKlok också i Storbritannien. 

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll