Gå direkt till innehåll
Evelin Nordin och Jessica Rosén från BoKlok höll i den livesända säljstarten för BoKlok Älven i Sundsvall - från Malmö!
Evelin Nordin och Jessica Rosén från BoKlok höll i den livesända säljstarten för BoKlok Älven i Sundsvall - från Malmö!

Nyhet -

​Premiär för BoKloks livesända säljstart!

Covid-19 blev en katalysator för omvandlandet av BoKloks kundresa - från den traditionella varianten med mingelkundkvällar och rättvisa säljstarter på det lokala IKEA varuhuset, till en onlinebaserad köpprocess som kunden kan ta del av från det egna hemmet. I mitten av april hölls de första livestreamade säljstarterna för BoKlok Ängslunden i Varberg och BoKlok Älven i Sundsvall – men från BoKloks kontor i Malmö!

En av många saker som kännetecknar BoKlok är den unika kundresan där framförallt säljstarten på IKEA, med den berömda turordningsdragningen, sticker ut och brukar vara en ”snackis” i lokalpressen. På grund av de rådande rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten är det inte längre möjligt att hålla den formen av säljstarter. Lösningen blev att livesända turordningsdragningarna via Youtube från BoKloks huvudkontor i Malmö. Jessica Rosén, chef för marknadskommunikation på BoKlok, deltog i en av de första livesända säljstarterna och ser mycket positivt med det här sättet att starta försäljningen i ett projekt:

- Det känns väldigt smidigt att kunna livesända säljstarten på webben. På det viset ger vi många fler chansen att vara med – både i realtid och i efterhand, eftersom filmen sparas för eftervärlden. Det är ju också bättre för miljön, då kunden istället för att behöva ta sig till varuhuset kan följa evenemanget hemifrån.

Evelin Nordin, som arbetar som marknadskoordinator, deltog också framför kameran i en av de livesända säljstarterna. Även hon ser många fördelar med det nya sättet att säljstarta projekten, men även en liten nackdel.

- Det bästa med livesändningarna är nog ändå att vi på det här viset kan ha kvar en del av vårt signum – turordningsdragningen – och den ”happening” som det blir med den, även i dessa tider. Det enda smolket i bägaren är att vi inte får se glädjen hos kunderna som är nöjda med sitt nummer, som ju bestämmer i vilken ordning de får välja bostad, säger Evelin Nordin.

Efter en lite ljummare försäljningsperiod i början av april börjar nu intressenterna strömma till igen, och totalt nästan 70 turordningslappar i de två första säljstarterna bådar gott för resten av det här kvartalet. Emelie Ekelund är försäljningschef på BoKlok, och hon kommenterar det rådande säljläget i Sverige så här:

- Vi ser fortfarande ett bra intresse för vårt erbjudande. Bostadsbehovet är fortsatt stort även i krissituationer som den vi befinner oss i just nu. Det faktum att vi tidigt sänkte förskottsbeloppet på våra bostäder, och sedan innan har Klok Affär, som ger kunden möjlighet att dra sig ur bostadsaffären, har gett oss en stark position på en osäker bostadsmarknad. Utöver det var vi snabba på att ställa om till en onlinebaserad köpprocess, som gör det möjligt för kunden att ta del av information, visningar och säljstart från sitt eget hem. Jag ser ljust på resten av försäljningsvåren!

Redan i nästa vecka (vecka 18) är det dags för ytterligare två livesända säljstarter, och därefter följer ytterligare fyra innan semestern.

Den onlinebaserade kundresan i korthet

Intressenter deltar i en webbaserad informationskväll och får på så vis all information som de annars hade fått på kundkvällen. De intressenter som önskar deltaga i säljstarten mailar sedan en ifylld turordningsanmälan till den kundansvariga säljaren som tilldelar kunden ett alias. Inför säljstarten skrivs alla turordningslappar ut, viks och stoppas i BoKlok lådan. I livesändningen skakas lådan och lapparna dras i tur och ordning av personal från BoKlok. Alias ropas upp istället för kundernas namn med hänsyn till GDPR. Kort efter säljstarten mailas också turordningsnumret ut till kunden tillsammans med en film om vad det kommande förhandsavtalet innebär. På avtalad tid ringer sedan säljaren upp kunden – i turordning – för att kunden ska få välja bostad i lugn och ro. Efter detta mailas avtal ut för att e-signeras.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll