Gå direkt till innehåll
Skiss Jaenecke arkitekter
Skiss Jaenecke arkitekter

Pressmeddelande -

BoKlok och Helsingborgshem i nytt samarbete – målet 130 bostadsrätter på Drottninghög i Helsingborg

BoKlok och Helsingborgshem har tecknat ett samarbetsavtal med målet att bygga upp till 130 bostadsrätter på Drottninghög i Helsingborg. Planen är 26 radhus i två plan och sex fyravåningshus med totalt 104 lägenheter.

- Vi vill bidra till utvecklingen av Drottninghög genom att skapa hållbara hem som människor med vanliga plånböcker har råd med. Vårt område kompletterar befintlig bebyggelse, samtidigt som vi kan hjälpa till med att skapa variation i upplåtelseform och gestaltning. Vi planerar dessutom att sätta solceller på lägenhetshusen och det kommer inte att kosta de boende något extra, säger Jonas Spangenberg, VD på BoKlok.

Nybygget kommer att ske i tre olika etapper och ambitionen är att kunna visa första delen på stadsmässan H22 i juni 2022 där Drottninghög är ett av tre huvudområden.

- Vi är mycket glada över samarbetet och att BoKlok vill vara med i utvecklingen av Drottninghög. Det är ett betydelsefullt samarbete som bidrar till att öka både variation och attraktivitet i området, säger Lars Hansson, styrelseordförande på Helsingborgshem.

Den nya bebyggelsen ingår i detaljplanen för Grönkulla på Drottninghög som håller på att arbetas fram. Beslut om den nya detaljplanen förväntas vid årsskiftet 2020/2021 och planerad byggstart är under 2021.

Ämnen

KategorierBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt drygt 11 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 

Presskontakt

Sacha Pardon

Sacha Pardon

Presskontakt Presschef 010-449 33 26

Relaterat innehåll