Gå direkt till innehåll
BoKlok lanserar flerfamiljshus i samarbete med stjärnarkitekten Thomas Sandell

Pressmeddelande -

BoKlok lanserar flerfamiljshus i samarbete med stjärnarkitekten Thomas Sandell

BoKlok grundades för snart 25 år sedan utifrån tanken att så många som möjligt ska ha råd med ett eget hem. Nu inleds nästa steg i utvecklingen av BoKlok med lanseringen av en ny generation flerfamiljshus. Välkända arkitekten Thomas Sandell och byrån sandellsandberg har tagit fram en ny gestaltning som andas nytänkande och samtidigt tradition.

- Målet med de nya husen är att kombinera attraktiv design, hållbarhet och kvalitet till ett pris som så många som möjligt har råd med. Vi vill helt enkelt göra god arkitektur tillgänglig för de många människorna, säger Niclas Bagler, chef för BoKlok Sverige.

Kärnan i utformningen är det skandinaviska formspråket med harmoniska former och god funktion. Varje liten enskild detalj har fått lika stor omtanke och arkitekturen präglas av omsorgsfulla möten mellan olika material. Eftersom BoKlok bygger i trä från svenska skogar var det naturligt att hämta inspiration från det svenska landskapet i valet av material och färger. Dessa kan kombineras för att passa in i olika situationer och omgivningar.

- Det har varit väldigt roligt och utmanande att arbeta med utformningen. Jag delar verkligen viljan att göra god arkitektur tillgänglig för fler. Utgångpunkten har varit att skapa hus som är hållbara över tid. Både när det gäller arkitekturen och materialen. Arkitekturen ska andas humanism och en dos glädje. Husen ska direkt ge en känsla av att här vill jag bo, säger Thomas Sandell.

Utformning anpassas alltid efter den specifika platsen genom olika fasadmaterial, takalternativ, färgval, lägenhetskonfigurationer osv. För att skapa hållbara livsmiljöer görs först en analys av platsen. Den ligger sedan till grund för gestaltningsval, kvartersutformning och design av utemiljö.

Första husen med den nya utformningen ska byggas i Färjestaden, på Öland. BoKlok ska bygga 32 lägenheter fördelade i fyra hus med en kringbyggd gårdsmiljö som inspireras av det öländska landskapet i färg och form.

Kort om BoKloks nya flerfamiljshus:

Lägenheter i 1-4 rum och kök

Från 31-85 kvm

Kök och fast inredning från IKEA

Byggs i BoKloks fabrik i Gullringen utanför Vimmerby

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt närmre 12 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 2019 lanserades BoKlok också i Storbritannien.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll