Gå direkt till innehåll
Illustration av trädgårdssida med balkonger, altaner och gemensamma grönytor, BoKlok Skrindan i Gunsta, Uppsala.
Illustration av trädgårdssida med balkonger, altaner och gemensamma grönytor, BoKlok Skrindan i Gunsta, Uppsala.

Pressmeddelande -

Nu startar försäljningen av den femte BoKlok-etappen i Gunsta, Uppsala

Tisdagen den 13 april startar försäljningen av BoKlok-lägenheter i södra Gunsta i Uppsala. Alla som anmäler intresse på BoKloks hemsida ges möjlighet att vara med i en livesänd turordningsdragning. Dragningen bestämmer i vilken ordning man får välja sin nya bostad, och utesluter budgivning. Beräknad inflyttning till våren 2022.

I södra Gunsta ska BoKlok nu bygga den femte etappen på tre år. Tidigare har det byggts lägenheter, par- och radhus. Det nya området består av 32 lägenheter som kommer att ha ett, två, tre och fyra rum med en yta på 31, 55, 72 respektive 85 kvm.

Bostäderna byggs som en del av BoKloks nya version av lägenhetshus. Resultatet är ett samarbete mellan arkitekt Thomas Sandell och BoKlok. Fokus har legat på att utveckla den utvändiga arkitekturen och miljön. Lägenheterna byggs som bostadsrätter och boendekostnad för avgift till bostadsrättsföreningen och beräknad ränta blir ca 4560 kr per månad för en tvårumslägenhet.

- Vi förtillverkar stora delar av våra hus i vår fabrik i Gullringen. Det gör att vi på väldigt kort tid få ett hus på plats. För det här projektet innebär det att det tar oss ungefär ett år från säljstart till färdiga hus. Vi bygger dessutom alla våra hus i trä som har de lägsta koldioxidutsläppen jämfört med något annat byggnadsmaterial. Bra för både oss, de boende och miljön! säger Helena Wilroth, projektchef.

BoKloks försäljningsfilosofi bygger på principen ”lika för alla” och bostäderna fördelas genom offentlig turordningsdragning. Med anledning av Coronavirus har BoKlok valt att göra delar av köpprocessen onlinebaserad. Det betyder att alla som lämnar intresse för projektet på BoKloks hemsida, kommer att få möjlighet att anmäla sig till deltagande vid turordningsdragningen. Dragningen sker sedan via en livesändning på webben, och kunder får då välja den BoKlok-bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats.

- Våra kunder har ofta olika önskemål om sina boenden; vissa vill bo stort, andra vill bo mindre, vissa vill bo högre upp och andra i markplan. Genom vår turordningslista får kunderna möjlighet att välja en bostad som passar just dem. Att det sker online, i realtid, gör också processen transparent och rättvis, säger Helena Wilroth.

Det nya kvarteret i Gunsta kommer att kallas BoKlok Skrindan och ligger i anknytning till BoKloks tidigare byggda etapper med lägenheter och parhus. BoKlok Skrindan ligger nära naturen med möjligheter till ett rikt friluftsliv. I närområdet finns förskola, närbutik, plantskola och restaurang. Till Uppsala tar man sig enkelt med bil, kollektivtrafik eller cykel.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt närmre 12 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 2019 lanserades BoKlok också i Storbritannien.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll