Gå direkt till innehåll
Thomas Sandell på arkitektbyrån sandellsandberg.
Thomas Sandell på arkitektbyrån sandellsandberg.

Pressmeddelande -

​BoKlok inleder samarbete med arkitekt Thomas Sandell

BoKlok har startat ett samarbete med arkitekt SAR/SIR Thomas Sandell - en av Sveriges mest namnkunniga arkitekter och formgivare - från sandellsandberg arkitekter. Samarbetet med BoKlok kommer att fokusera på hållbara lösningar för exteriör miljö.

Uppdraget för Thomas Sandell hos BoKlok handlar till stor del om att skapa ett baserbjudande med en genomtänkt och tilltalande exteriör design, som dessutom kan bidra till att öka hållbarheten i projekten genom smarta val och uppdaterade material.

- Vi gör många uppskattade projekt här på BoKlok, men nu behöver vi stärka och kvalitetssäkra vårt utbud ännu mer. Det handlar om att med små medel göra stor skillnad ur ett estetiskt perspektiv och då i första hand gällande exteriören på våra hus – samtidigt som vi har ett stort hållbarhetsfokus. Där tror vi att Thomas Sandell kommer att vara en stor tillgång, säger Jan Egerstedt, produktutvecklingschef BoKlok.

IKEA och Skanska, de två företagen bakom BoKlok, har båda tydligt hållbarhetsfokus och tuffa klimatmål, vilket gjort att BoKlok antagit mål om att vara klimatneutrala 2035. Effekterna av den förflyttning som därmed behöver göras på en förhållandevis kort tid skapar både utmaningar och möjligheter i BoKlok – framförallt inom just produktutvecklingen av själva bostäderna.

- Jag ser det här som ett designsamarbete. BoKlok är välproducerade hem och alla delar finns på plats. Det som behövs är att se över sammansättningen av komponenterna för att få en ännu bättre helhet. Egentligen rör det sig om detaljer såsom hur husen landar på tomten, loftgångarnas utformning, komplementbyggnader och utomhusmiljöer. Genom att förfina designen kan vi skapa en produkt som når hela vägen in i mål, säger Thomas Sandell.

Samarbetet med Thomas Sandell blir en del i arbetet med att höja designnivån och med omsorg utforma detaljlösningar för kommande produkter. Samtidigt säkerställs en hög grad av funktionalitet ur ett fabriks- och montageperspektiv och bättre materialval som bidrar till lägre klimatpåverkan.

- Thomas Sandell har ett tydligt formspråk och är framträdande inom sitt skrå. Vi tror väldigt mycket på detta samarbete och är övertygade om att detta är rätt sätt att ta vårt utbud av hem till en ny nivå. Vi kommer att vidareutveckla våra bostäder till ett ännu mer hållbart och prisvärt erbjudande, säger Marcus Hedman, chef Produkt, BoKlok.

Thomas Sandell har arbetat med både arkitektur, formgivning och design. Han är känd för en bredare massa genom sitt arbete med Stockholmsbörsen, inredningen till Moderna museet i Stockholm och bostadsområdet Gåshaga brygga på Lidingö i Stockholm. Även möbeldesign för bl.a. italienska Cappellini och delar av den populära PS-serien för IKEA, står på Thomas Sandells CV.

Relaterade länkar

Ämnen

KategorierBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt drygt 11 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll

Översiktsillustration av det nya kvarteret BoKlok Kronan i Steninge slottsby, Sigtuna.

BoKlok startar försäljningen av bostäder i Steninge slottsby, Sigtuna

Tisdagen den 30 november startar försäljningen av BoKlok-lägenheter, par- och radhus i Steninge slottsby i Sigtuna. Alla som anmäler intresse på BoKloks hemsida ges möjlighet att vara med i en öppen turordningsdragning. Dragningen bestämmer i vilken ordning man får välja sin nya bostad, och utesluter budgivning. Byggstart är planerad till våren 2022, med beräknad inflyttning hösten 2023.