Gå direkt till innehåll
Illustration av trädgårdssida med balkonger, altaner och grästäppa, BoKlok Gläntan i Färjestaden.
Illustration av trädgårdssida med balkonger, altaner och grästäppa, BoKlok Gläntan i Färjestaden.

Pressmeddelande -

​BoKlok säljstartar lägenheter i Färjestaden – ritade av stjärnarkitekten Thomas Sandell

Onsdagen den 17 februari startar försäljningen av de 32 lägenheter BoKlok ska bygga i Färjestaden. De blir de första att byggas av BoKloks nya flerfamiljshus, ritade av välkända arkitekten Thomas Sandell. Likt alla bostäder från BoKlok säljs de rättvist utan budgivning. Byggstart är planerad till maj 2021 med beräknad inflyttning till våren 2022.

- Vi har satt spaden i jorden några gånger nu här i Färjestaden, men denna gång känns det extra roligt eftersom det är premiär för vår nya generation flerfamiljshus. Det är resultatet av ett samarbete mellan BoKlok och arkitektbyrån sandellsandberg, med Thomas Sandell i spetsen, säger Simon Wedeborg, projektchef på BoKlok.

Lägenheterna kommer att ha två, tre eller fyra rum och kök med en yta på 55, 72 respektive 85 kvm. De 32 lägenheterna fördelas på fyra tvåvåningshus, med balkong på övre plan och i markplan altan och egen täppa. De byggs som bostadsrätter med priser från 1 195 000 kr, och en månadsavgift från 3208 kr. Såväl husens arkitektur som områdets utemiljö har anpassats utifrån det öländska landskapet och den lokala byggnadstraditionen.

- Vi har placerat husen för att få en naturlig inramning av den gemensamma gröna gården. Vi vill fånga in så mycket som möjligt av landskapet och solljuset och samtidigt skydda mot väder och vind, likt den typiska öländska gården. Husens färgsättning och fasadmaterial har inspirerats av naturmiljön och områdets mittpunkt med pergola och grill är kringbyggd av ölandssten, säger Thomas Sandell.

BoKloks bostäder fördelas genom offentlig turordningsdragning. Alla som anmält intresse på BoKloks hemsida ges möjlighet att delta, och dragningen avgör sedan i vilken ordning man får välja bostad. Genom detta tillvägagångssätt ges alla samma chans och budgivning utesluts. För att minska smittspridningen under rådande pandemi har BoKlok begränsat mängden personliga möten och gjort stora delar av försäljningsprocessen onlinebaserad. Det innebär bland annat att säljstart med turordningsdragning sker online, och avtalsskrivningar görs digitalt.

- Vi vet att det är ett stort steg och en stor investering att köpa en ny bostad. Särskilt i osäkra tider som dessa. Därför har vi infört digitala köpprocesser och även sänkt förskottsbeloppet på våra lägenheter från 25 000 kr till 10 000 kr, säger Simon Wedeborg.

Det nya kvarteret BoKlok Gläntan ligger på expansiva i Färjestaden och området Hållbar plats, mindre än 3 kilometer sydost om brofästet och med 2 kilometer till havet. I närområdet finns både skola och förskola och på Ölands köpstad, som ligger 2,5 kilometer, bort finns ett stort serviceutbud.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt närmre 12 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 2019 lanserades BoKlok också i Storbritannien.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll