Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Gåvan från BoKloks nöjda kunder ger fler barn hopp om en bättre framtid

Gåvan från BoKloks nöjda kunder ger fler barn hopp om en bättre framtid

Tack vare BoKloks kunder skänker företaget 72 000 kronor till välgörenhetsorganisationen Barnens Rätt i Samhället (BRIS). Kunderna har svarat på en undersökning om kundnöjdhet och för varje svar skänker BoKlok 100 kronor till välgörenhet. Kunder och följare i sociala medier har sedan valt ut BRIS som mottagare av pengarna.

Jonas, VD BoKlok, Maria och Ali hjälptes åt med första spadtaget för BoKlok Astrakan.

Skolelever satte spaden i marken för BoKloks tredje etapp på Drottninghög

Inför startskottet av H22 City Expo sluts nu cirkeln för BoKlok på Drottninghög med ett första spadtag för den sista etappen i området. Utvecklingen av de tre nya bostadskvarteren i stadsdelen har skett i nära dialog med Helsingborgs stad, Helsingborgshem och de boende i området, där en extra viktig expertgrupp har varit klass fyra på Drottninghögskolan.

Earth Day – så investerar BoKlok i hållbara hem

Earth Day – så investerar BoKlok i hållbara hem

Idag är det Earth Day, en dag då världen sätter luppen på vad som görs för att ta itu med klimatfrågor, med årets tema #InvestInThePlanet. Byggandet står idag för cirka 40% av världens samlade klimatpåverkan. För att vända utvecklingen behöver byggbranschen ställa om till ett mer hållbart byggande med nya innovativa byggmetoder och material med låga koldioxidutsläpp och miljöavtryck.

BoKlok växer i Norrland

BoKlok växer i Norrland

BoKlok satsar i norra Sverige med ambitionen att ha verksamhet över hela Norrland. I linje med detta har organisationen nu rekryterat två seniora profiler inom fastighet och projektanläggning.

Hur BoKlok jobbar med #BreakTheBias

Hur BoKlok jobbar med #BreakTheBias

Årets internationella kvinnodag lyfter genom hashtag #BreakTheBias vikten av att jobba bort fördomar för att uppnå jämställdhet mellan könen. Aija Harju, Senior Vice President Human Resources på BoKlok, ger sin syn på hur BoKlok arbetar för att vara en ledande aktör inom området.

Fem höjdpunkter från 2021

Fem höjdpunkter från 2021

När BoKlok Sverige ser tillbaka på 2021 har det varit både ett spännande och utmanande år. Mitt i en pandemi har stora investeringar och digitalisering drivits igenom med hjälp av fantastiska medarbetare, för att se till att BoKlok fortsätter utveckla den gröna visionen för framtiden, samtidigt som arvet från Skanska och IKEA lever vidare.

Illustration av den gemensamma innergården, med växthus och klubbhus, SilviaBo i Mariastaden i Helsingborg.

Var med och namnge BoKloks första SilviaBo-projekt!

I Mariastaden i Helsingborg bygger BoKlok det första fullskaliga SilviaBo-projektet. Vi behöver ett namn på projektet och utlyser därför en tävling. Deltar gör man enkelt genom att besöka boklok.se/namntävling för att lämna sitt bidrag. Alla inkomna svar kommer att gås igenom av en jury bestående av medlemmar från BoKlok och Silviahemmet, som i början av 2022 avslöjar det vinnande namnet.

Robert Gurbin, fabrikschef, visar  Hans Biörck, styrelseordförande Skanska, och Jonas Spangenberg, VD BoKlok, runt i BoKloks fabrik i Gullringen, Småland.

Skanskas styrelseordförande på besök i BoKloks fabrik i Gullringen

Hans Biörck, styrelseordförande i Skanska, besökte BoKloks fabrik i Gullringen, Småland, för att möta medarbetare och se hur arbetet med utbyggnaden av fabriken fortskrider. Ombyggnationen av fabriken i Gullringen är ett omfattande innovations- och digitaliseringsinitiativ som kommer att göra BoKloks fabrik till en av de mest moderna husfabrikerna i Europa.

Firehiwot Kedir, doktorand från ETH i Zürich, under ett besök i BoKloks fabrik i Gullringen, Småland.

Doktorand från ETH Zürich besöker BoKlok för forskningsprojekt

Firehiwot Kedir, en forskarstuderande från ETH, Eidgenössische Technische Hochschule, Zürich, gör sitt sista år av sin doktorandtid med fokus på industrialiserat byggande. Som en del av sin forskning har hon besökt BoKlok för att undersöka befintliga synergier mellan cirkulär ekonomi och industrialiserat byggande.

Aija Harju, Diversity & Inclusion Leader, BoKlok.

"Mångfald är ett faktum - inkludering är ett val!"

BoKlok stödjer Pride och är engagerade i World Pride 2021 - ett handfast sätt att arbeta med mångfald och inkludering. Läs tankarna från Aija Harju, Diversity & Inclusion Leader på BoKlok, kring Pride, inkludering och en mångsidig arbetsmiljö.

Visa mer