Gå direkt till innehåll
Earth Day – så investerar BoKlok i hållbara hem

Nyhet -

Earth Day – så investerar BoKlok i hållbara hem

Idag är det Earth Day, en dag då världen sätter luppen på vad som görs för att ta itu med klimatfrågor, med årets tema #InvestInThePlanet. Byggandet står idag för cirka 40% av världens samlade klimatpåverkan. För att vända utvecklingen behöver byggbranschen ställa om till ett mer hållbart byggande med nya innovativa byggmetoder och material med låga koldioxidutsläpp och miljöavtryck.

- Vi är fast beslutna att bli klimatneutrala år 2030 genom hela BoKloks värdekedja. Hela vägen från träden i skogen till att leverera våra färdiga hem och vidare under kundernas liv för att hjälpa dem leva mer hållbart i sina kloka hem, säger Jenny Adholm, hållbarhetschef för BoKlok.

Som ett led i BoKloks arbete med att ställa om till hållbara lösningar investerar BoKlok nu i pilotprojektet Grönhult i Malmö – en testbädd för innovativa och hållbara boendelösningar.

I Grönhult får BoKlok möjlighet att testa en kombination av grön teknik, som solceller, solfångare, vindblommor på taken, bergvärme och ett stort fastighetsbatteri. Även vattenförbrukningen kommer reduceras kraftigt och i kvarteret finns goda möjligheter till delningsekonomi och odling. Med sina 20 bostadsrättslägenheter, fördelat på 2-4 rum och kök, kommer Grönhult att bli BoKloks första plusenergihus.

De upptäckter och lärdomar som görs från Grönhult kommer sedan användas i framtida hem från BoKlok och hjälpa BoKlok att leverera fler hållbara hem för de många människorna.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Sacha Pardon

Sacha Pardon

Presskontakt Presschef 0702-76 34 26

Relaterat innehåll