Gå direkt till innehåll
Earth Day – så investerar BoKlok i hållbara hem

Nyhet -

Earth Day – så investerar BoKlok i hållbara hem

Idag är det Earth Day, en dag då världen sätter luppen på vad som görs för att ta itu med klimatfrågor, med årets tema #InvestInThePlanet. Byggandet står idag för cirka 40% av världens samlade klimatpåverkan. För att vända utvecklingen behöver byggbranschen ställa om till ett mer hållbart byggande med nya innovativa byggmetoder och material med låga koldioxidutsläpp och miljöavtryck.

- Vi är fast beslutna att bli klimatneutrala år 2030 genom hela BoKloks värdekedja. Hela vägen från träden i skogen till att leverera våra färdiga hem och vidare under kundernas liv för att hjälpa dem leva mer hållbart i sina kloka hem, säger Jenny Adholm, hållbarhetschef för BoKlok.

Som ett led i BoKloks arbete med att ställa om till hållbara lösningar investerar BoKlok nu i pilotprojektet Grönhult i Malmö – en testbädd för innovativa och hållbara boendelösningar.

I Grönhult får BoKlok möjlighet att testa en kombination av grön teknik, som solceller, solfångare, vindblommor på taken, bergvärme och ett stort fastighetsbatteri. Även vattenförbrukningen kommer reduceras kraftigt och i kvarteret finns goda möjligheter till delningsekonomi och odling. Med sina 20 bostadsrättslägenheter, fördelat på 2-4 rum och kök, kommer Grönhult att bli BoKloks första plusenergihus.

De upptäckter och lärdomar som görs från Grönhult kommer sedan användas i framtida hem från BoKlok och hjälpa BoKlok att leverera fler hållbara hem för de många människorna.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll