Gå direkt till innehåll
Robert Gurbin, fabrikschef, visar  Hans Biörck, styrelseordförande Skanska, och Jonas Spangenberg, VD BoKlok, runt i BoKloks fabrik i Gullringen, Småland.
Robert Gurbin, fabrikschef, visar Hans Biörck, styrelseordförande Skanska, och Jonas Spangenberg, VD BoKlok, runt i BoKloks fabrik i Gullringen, Småland.

Nyhet -

Skanskas styrelseordförande på besök i BoKloks fabrik i Gullringen

Hans Biörck, styrelseordförande i Skanska, besökte BoKloks fabrik i Gullringen, Småland, för att möta medarbetare och se hur arbetet med utbyggnaden av fabriken fortskrider.

Robert Gurbin, fabrikschef, och Jonas Spangenberg, VD, välkomnade tidigare i veckan Hans Biörck, Skanskas styrelseordförande, till BoKloks fabrik i Gullringen. I fabriken tillverkas de element som sedan körs ut till byggarbetsplats och sätts samman till färdiga hus. På löpande band, med innovativa tillverkningsmetoder, byggs hemmen från BoKlok i modulform i en säker och torr miljö.

Fabriken i Gullringen genomgår just nu en omfattande ombyggnation för att ytterligare modernisera fabriken. På agendan för dagen stod en genomgång av hur produktionen fungerar idag och hur den kommer att fungera när utbyggnaden och moderniseringen av fabriken är klar.

- Det var en givande dag. Jag träffade ett kompetent och engagerat team som förklarade hur fabriken fungerar idag – och vad som är på gång framåt. Jag ser verkligen fram mot att komma tillbaka om några månader och se den här toppmoderna fabriken i full gång. Skanskas styrelse har en stark tilltro till BoKloks verksamhet och ombyggnationen av fabriken i Gullringen är en affärskritisk investering som kommer att bidra till en högre kapacitet och ökad säkerhet. En mer digitaliserad och automatiserad produktion kommer att vara en konkurrensfördel för BoKlok, och för Skanska, säger Hans Biörck.

Ombyggnationen av fabriken i Gullringen är ett omfattande innovations- och digitaliseringsinitiativ som kommer att göra BoKloks fabrik till en av de mest moderna husfabrikerna i Europa. Investeringen beslutades av Skanskas styrelse i december 2017, och den nya produktionslinjen beräknas starta i november.

BoKlok har cirka 200 anställda i fabriken i Gullringen och har haft produktion på orten sedan början av 2000-talet.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll