Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

​BoKlok bjuder in till Digitala Almedalen

​BoKlok bjuder in till Digitala Almedalen

Bostäder och samhällsbyggande står i fokus när programmet för Digitala Almedalen nu släppts. Sextio livesända programpunkter anordnas av femtio olika organisationer. Fokus för BoKlok under dagarna blir bostadskrisen och hållbar samhällsutveckling.

Jonas Spangenberg, VD BoKlok

Historien om BoKlok - Samma driv efter 30 år i branschen

​Pappan som var snickare och sommarjobben på byggarbetsplatser gav en naturlig väg in i branschen för Jonas Spangenberg, VD på BoKlok. Glädje och energi är det viktiga i jobbet och valet av yrket var givet redan från tidig ålder.

Evelin Nordin och Jessica Rosén från BoKlok höll i den livesända säljstarten för BoKlok Älven i Sundsvall - från Malmö!

​Premiär för BoKloks livesända säljstart!

Covid-19 blev en katalysator för omvandlandet av BoKloks kundresa - från den traditionella varianten med mingelkundkvällar och rättvisa säljstarter på det lokala IKEA varuhuset, till en onlinebaserad köpprocess som kunden kan ta del av från det egna hemmet.

​BoKlok fortsätter bostadssamtalet digitalt när Almedalsveckan ställs in

​BoKlok fortsätter bostadssamtalet digitalt när Almedalsveckan ställs in

Sedan 2014 har BoKlok medverkat på Almedalsveckan, som blivit en allt viktigare arena för samhälls- och bostadsfrågor. Almedalsveckan har i år ställts in, men på BoKlok ställer vi inte in, vi ställer om! Som stolta samarbetspartners till Digitala Almedalen c/o Boinstitutet planeras det nu för fullt för en digital omställning kring hjärtefrågan – bostäder för fler.

​Onlinebaserad kundkväll succé för BoKlok Älven

​Onlinebaserad kundkväll succé för BoKlok Älven

I BoKloks nya köpprocess genomförs kundresan online, antingen via livesändningar eller förinspelade videos. Ett av de evenemang som kunder bjuds in till är en informativ kundkväll. Den första onlinebaserade kundkvällen genomfördes häromdagen för BoKlok Älven i Sundsvall.

Sovrummet i en fyrarumslägenhet

Första onlinevisningen gjordes i Tierp fast i Upplands Väsby

​På måndagskvällen genomfördes den första virtuella visningen enligt BoKloks nya onlinebaserade säljprocess. Femton personer deltog i rundturen av fyrarumslägenheten på 85 kvadratmeter. Området som ska byggas i Tierp heter BoKlok Triangelparken. Hampus Swedérus, som är kundansvarig, tyckte att visningen gick över förväntan.

BoKlok sänker tröskeln för bostadsköp i Coronatider

BoKlok sänker tröskeln för bostadsköp i Coronatider

Som ett sätt att sänka tröskeln för kundens steg in i bostadsaffären, sänker BoKlok nu kundens förskottsbelopp rejält. Istället för förskott på 25 000 kr för lägenhet respektive 50 000 kr för enfamiljshus, är det nu 10 000 kr oavsett bostad som gäller under hela 2020.

BoKlok inför onlinebaserad säljprocess i Coronatider

BoKlok inför onlinebaserad säljprocess i Coronatider

Som kund ska man känna sig välinformerad och trygg, vilket är grunden till försäljningsstrategin inom BoKlok. Trygghet har i samband med spridningen av Coronaviruset fått en fördjupad innebörd. På BoKlok håller vi fast vid vår trygga försäljningsprocess, men nu online! Tre av momenten i kundens resa till ett nytt hem; kundkväll, säljstart och avtalskväll, kommer att genomföras helt onlinebaserat.

Katrine Åsheim, projektledare BoKlok Norge och vinnare av BoKloks Great people Award 2019

Katrine Åsheim vinnare av BoKloks Great people Award 2019

BoKlok delar ut medarbetarpriser inom Skanska Awards, totalt sex olika kategorier. Priserna är ett sätt att lyfta och uppmärksamma medarbetarna på BoKlok som varje dag är med och arbetar för att fler människor ska ha råd att bo bra.

BoKlok Åkern i Gnesta samt Susanne Holm och Johan Stenis, kundansvariga säljare på BoKlok

​Kvarter i Gnesta på topp tio bland Sveriges mest nöjda bostadsprojekt

I lantlig miljö, mitt på en åker i utkanten av Gnesta byggdes 42 lägenheter med inflyttning i januari 2019. De som flyttade in här skulle komma att blinågra avSverigesmest nöjda bostadsköpare enligt Prognoscentrets årliga branschmätning. Resultatet blev 85 i nöjd-kund-index (NKI), att jämföra med branschgenomsnittet på 72.

Visa mer